ამ სტატიის წაკითხვის შემდეგ ხახვის კანს აღარასდროს გადაყრით! ხახვის ქერქს ჯანმრთელობისთვის წარმოუდგენელი სარგებელი აქვს.

ხახვი არის ერთ – ერთი ყველაზე ხშირად გამოყენებული ბოსტნეული მსოფლიოს ყველა სამზარეულოში, რაც ასახავს მათ უნიკალურ გემოს და ჯანმრთელობის უამრავ სარგებელს. თუმცა, ჩვენ ყველანი ვყრით ხახვის კანს ნაგავში.

დღეს ჩვენ შევეცდებით დაგარწმუნოთ, რომ აღარ გადაყაროთ ხახვის ფურცლები ნაგავში.

ერთ-ერთმა კვლევებმა აჩვენა, რომ ხახვის კანი, მაღალი ანტიოქსიდანტებით, უფრო მეტიც, ვიდრე თავად ხახვი, მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს საერთო ჯანმრთელობას.

ყავისფერი გარე ფურცლები არის ანტიოქსიდანტების, დიეტური ბოჭკოების და ფლავონოიდების მდიდარი წყარო, რომლებიც ხელს უწყობენ ჯანსაღ კანს.გარდა ამისა, ხახვის კანი მდიდარია ძლიერი პიგმენტით, რომელიც ცნობილია როგორც კვერცეტინი, რომელიც

  • ხელს უშლის არტერიების დახშობას და აქვეითებს არტერიულ წნევას,
  • აქვს ძლიერი დამამშვიდებელი თვისებები და მკურნალობს უძილობას.
  • გარდა ამისა, მას აქვს ძლიერი ანტიბაქტერიული, ანტიოქსიდანტური, სიმსივნის საწინააღმდეგო და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები.

კვლევებმა ასევე აჩვენა, რომ ხახვის კანი მდიდარია უხსნადი ბოჭკოებით, რომლებიც ხელს უწყობენ მსხვილი ნაწლავის სწორ პერისტალტიკურ მოძრაობებს.

გარდა ამისა, უხსნადი ბოჭკოვანი შლის ნაწლავებიდან დაგროვილ ტოქსინებს, არეგულირებს pH- ის მნიშვნელობებს და ასევე ხელს უშლის დაავადებული უჯრედების წარმოქმნას.

თქვენს ყოველდღიურ რეჟიმში ხახვის კანის დამატება შეამცირებს შემდეგი დაავადების რისკს:

  • ტიპი 2 დიაბეტი
  • გულ-სისხლძარღვთა დაავადებები
  • კუჭ-ნაწლავის პრობლემები
  • სიმსუქნე

ჩვენ გთავაზობთ ხახვის კანის ჩაის რეცეპტს, რომელიც შესანიშნავი გზაა ყველა ზემოაღნიშნული სარგებლის მისაღებად:

ხახვის ქერქი შეინახეთ მინის ქილაში. ცოტა ხახვის ქერქს დაასხით მდუღარე წყალი, დააფარეთ და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაწურეთ და ჩაი მზად არის! დალიეთ ერთი ჭიქა ძილის წინ.

შენიშვნა: ხახვის ქერქის გამოყენება არ არის რეკომენდებული ორსულებისთვის და მეძუძური დედებისთვის.

Facebook კომენტარები