დაფნის ფოთოლის ჩაი ხველისთვის: სახლის სამკურნალო საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ ძლიერი ხველის დროსაც კი..

დაფნის ჩაი კარგია ხველისა და ბრონქიტის დროს.

წარმოგიდგენთ ჩაის რეცეპტს, რომელიც დაგეხმარებათ სუნთქვისა და ფილტვების პრობლემების დროს.

დაფნა ჩვენს მხარეში ცნობილია, როგორც განსაკუთრებული კულინარიული სანელებელი, რომელიც ამდიდრებს კერძებს თავისი გამორჩეული არომატით და სასიამოვნო გემოთი.

დაფნის ფოთოლი, როგორც წამალი

დაფნის ფოთოლი უძველესი დროიდან გამოიყენებოდა როგორც სანელებელი, გარდა ამისა, იგი ასევე სამკურნალო საშუალებაცაა, პირველ რიგში მისი ანტისეპტიკური და ანთების საწინააღმდეგო ეფექტის გამო.

ის მდიდარია B ჯგუფის ვიტამინებით, რომლებიც ხელს უწყობენ ნერვული და კუნთოვანი სისტემის უკეთ ფუნქციონირებას, დადებითად მოქმედებს მეტაბოლიზმზე, ჰორმონალურ სტატუსზე. დაფნა ასევე შეიცავს უამრავ მინერალს: კალიუმს, სპილენძს, მანგანუმს, კალციუმს, სელენს, რკინას, მაგნიუმს და თუთიას.

დაფნის ჩაი გამოიყენება საჭმლის მომნელებელი ორგანოების დაავადებების, ანორექსიის, მადის დაქვეითების, დიაბეტის და სისხლძარღვთა დარღვევების სამკურნალოდ, აგრეთვე გრიპის ვირუსების, გაციების და ასევე სხვადასხვა მიკრობების ადგილების დეზინფექციისთვის.

დაფნის ფოთოლს აქვს დამამშვიდებელი ეფექტი, ამიტომ გამოიყენება ნერვიულობის, დაძაბულობისა და უძილობის დროსაც, მაგრამ თუ რაოდენობა გადაჭარბებულია, შეიძლება გამოიწვიოს ჰალუცინაციები.

ასევე, დაფნის ფოთოლი შეიძლება დაგეხმაროთ პოდაგრისა და რევმატიზმის სამკურნალოდ, ხოლო დაფნის ეთერზეთი წარმატებით გამოიყენება ლიმფური კვანძების დაავადებების სამკურნალოდ, რადგან ის ამაღლებს იმუნიტეტს. ლიმფური ჯირკვლები, შეგიმსუბუქებთ დისკომფორტს.

დაფნის ზეთს სასუნთქ გზებთან დაკავშირებული პრობლემების დროს ინჰალაციისთვისაც იყენებენ, ამცირებს უსიამოვნო ხშირ ხველას და ხელს უწყობს ფილტვებიდან ლორწოს გამოდევნას.

დაფნის ჩაი ხველისა და ბრონქიტის დროს – რეცეპტი

დაფნის ჩაი შესანიშნავი ბუნებრივი საშუალებაა ხველისა და ბრონქიტის წინააღმდეგ.

მომზადება:

სამი დაფნის ფოთოლი წვრილად დავჭრათ, დავასხათ 250 მლ / ლ წყალი და ვადუღოთ ათი წუთი. დროის გასვლის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ კიდევ ათი წუთი თავდახურულ მდგომარეობაში ოთახის ტემპერატურაზე. გაცივების შემდეგ გადაწურეთ სითხე. გაწურულ ჩაის დაამატეთ ერთი სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი და ორი სუფრის კოვზი ნატურალური თაფლი.

გამოყენება:

მომზადებული სასმელი უნდა დალიოთ დღეში ორ-სამჯერ 300 მლ-მდე ოდენობით.

დაფნის ფოთლის ჩაის დალევა რეკომენდებულია გრიპის დროს, იმუნიტეტის გასაძლიერებლად, ასევე ხველის საწინააღმდეგოდ. თუმცა, ის ყველაზე ეფექტურია ბრონქიტისა და რესპირატორული პრობლემების დროს.

Facebook კომენტარები