Flekosteli

კომში კარგია ჯანმრთელობისთვის: ეს ის ხილია რომელიც კურნავს ყველაფერს!

ხალხურ მედიცინაში კომშს ათწლეულების განმავლობაში იყენებდნენ, მაგრამ მეცნიერული კვლევა მისი სარგებლობის შესახებ ჯერ კიდევ ადრეულ სტადიაზეა. თუმცა მრავალწლიანი გამოცდილება და გარკვეული კვლევები ადასტურებს, რომ კომში ჯანმრთელობის მხრივ ძალიან ეხმარება.

კომში აუმჯობესებს იმუნურ სისტემას

კომშის აქვს ანტიბაქტერიული თვისებები, რაც ხელს უშლის ზოგიერთი მავნე ბაქტერიის გადაჭარბებულ ზრდას. გარდა ამისა, ერთი კომში შეიცავს C ვიტამინის ყოველდღიური ღირებულების 15%-ს, რომელიც აუცილებელია ჯანსაღი იმუნური სისტემისთვის.

კომში აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას

კომშის ხალხურ მედიცინაში დიდი ხანია გამოიყენება საჭმლის მომნელებელი დარღვევების სამკურნალოდ. მაგალითად, კომშის ფოთლებს ადუღებენ და სვამენ ჩაის სახით დიარეის შესაჩერებლად.

იგი ეხმარება კუჭის წყლულის მკურნალობაში

კომშის მცენარეული ნაერთები ხელს უწყობს კუჭის წყლულის პროფილაქტიკას და მკურნალობას.

გეხმარებათ ორსულობით გამოწვეული გულისრევის მოშორებაში

ორსულობის ადრეულ პერიოდში ყველაზე გავრცელებული სიმპტომია გულისრევა და ღებინება. 76 ორსული ქალის ერთმა კვლევამ აღნიშნა, რომ 1 სუფრის კოვზი (15 მლ) კომშის სიროფი ბევრად უფრო ეფექტურია ვიდრე 20 მგ ვიტამინი B6 ორსულობასთან დაკავშირებული გულისრევის შესამცირებლად.

კომში ამცირებს მჟავას რეფლუქსის სიმპტომებს

რამდენიმე კვლევა ვარაუდობს, რომ კომშის სიროფი შეიძლება დაეხმაროს გასტროეზოფაგური რეფლუქს დაავადების (GERD) სიმპტომების მართვას, რომელიც საყოველთაოდ ცნობილია როგორც მჟავა რეფლუქსი.

კომში ეხმარება ალერგიულ რეაქციებს

კომშს შეუძლია შეამსუბუქოს ალერგიის სხვადასხვა სიმპტომები, თრგუნავს გარკვეული იმუნური უჯრედების აქტივობას, რომლებიც პასუხისმგებელნი არიან ალერგიულ რეაქციებზე.

კომშის თესლი კომშის ყველაზე სამკურნალო ნაწილია და წყალში გაჩერებისას გამოყოფს ლორწოს. ისინი ასევე შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინ V1-ს, რომელსაც აქვს ანტიკარცინოგენული მოქმედება. თესლი მდიდარია ცხიმით, ტანინით, რექტინით, შაქრით, ვაშლის მჟავით, ემულსინით და როზინით.

როგორ გამოვიყენოთ კომში?

კომშს იშვიათად მიირთმევენ ნედლად. მაშინაც კი, როცა მწიფდება, უმ კომშს აქვს ძალიან მშრალი ხორცი და მჟავე, შემკვრელი გემო.

მის გამოსაყენებლად კომში დაჭერით ნაჭრებად, შემდეგ მოათავსეთ კონტეინერში სადაც წინასწარ გექნებათ ჩასხმული წყალი და მცირე რაოდენობით შაქარი, ადუღეთ სანამ კომშის ხორცი არ დარბილდება.

შეგიძლიათ მოხარშული კომში მიირთვათ დამოუკიდებლად, სხვა მოხარშულ ხილთან ერთად (ვაშლი, მსხალი) ან მიირთვათ შვრიის, იოგურტის ან შემწვარი ღორის ხორცთა ერთად.

შეგიძლიათ კომშის ჯემიც მოამზადოთ. თუმცა, ყურადღება მიაქციეთ შაქრის შემცველობას, რადგან ჯემს ჩვეულებრივ ბევრი შაქარი აქვს დამატებული და, შესაბამისად, არ არის ჯანსაღი.

Facebook კომენტარები
Varikosette