კოლაგენის უხვი წყარო! ეს სასწაული მარცვლეული აახალგაზრდავებს ქალის სხეულს 10 წლით, ეს  ჩვენ გვჭირდება…

ქერის ფაფა ახლა რატომღაც მივიწყებულია, თუმცა ის ცნობილია უძველესი დროიდან. დიდი ხნის განმავლობაში იგი ითვლებოდა სამეფო კერძად, ჩვეულებრივი ხალხისთვის მიუწვდომელი. რძესთან ერთად სპეციალურად მოხარშული პეტრე I-ის საყვარელი დელიკატესი იყო.

ქერის სასარგებლო თვისებები 

ქერის ფაფა არის საკვები ნივთიერებების ყველაზე ღირებული წყარო, რომელიც ორგანიზმს სჭირდება სრული ფუნქციონირებისთვის. იგი ჩემპიონია მარცვლეულებს შორის მინერალების ნაკრებით (კალციუმი, კალიუმი, რკინა, სპილენძი, მანგანუმი, თუთია, მოლიბდენი, ნიკელი, კობალტი, სტრონციუმი, ქრომი). იოდი, ბრომი, ფოსფორი).

ქერი შეიცავს უამრავ ლიზინს, ამინომჟავას, რომელიც აქტიურად მონაწილეობს კოლაგენის სინთეზში. მაგრამ სწორედ ის უნარჩუნებს კანს ელასტიურობას ანელებს ნაოჭების წარმოქმნას! ლიზინის წყალობით, მდიდარი მინერალური შემადგენლობით, B ჯგუფის ვიტამინებით, ასევე A, PP, E, ქერი შეიძლება უსაფრთხოდ ეწოდოს სილამაზის და ჯანმრთელობის ფაფას.

მარგალიტის ქერის ფაფის რეგულარული გამოყენება ხელს უწყობს არა მხოლოდ კანის სილამაზის შენარჩუნებას, არამედ წონის დაკლებას! დამაკმაყოფილებელი, მაგრამ დაბალკალორიული პროდუქტი მდიდარია ბოჭკოებით, რაც აუცილებელია ნაწლავის ნორმალური მოძრაობისთვის.

იმისათვის, რომ მარცვლეული გაიხსნას და მისცეს მთელი არომატი და სარგებელი, ქერი სწორად უნდა იყოს მოხარშული. მოხარშვამდე თბილად შეახვიეთ მთელი ღამით, 1 ჭიქა მარცვლეულს დაასხით ერთი ლიტრი წყალი. დილით გადაწურეთ წყალი, გარეცხეთ დასველებული მარცვლეული და დაასხით 40°C-მდე გახურებული ორი ლიტრი რძე. ფაფა მიიყვანეთ ადუღებამდე სახურავის გარეშე და შემდეგ მოხარშეთ წყლის აბაზანაში სახურავის ქვეშ სამი საათის განმავლობაში.

მშვენიერი კრემისფერი ფერი და გამომცხვარი რძის ჯადოსნური გემო გეტყვით, როდის იქნება მზად ფაფა.

სწორად მოხარშული ქერი ფაქტიურად დნება პირში, ეს სიამოვნებაა მათთვის, ვინც ერთხელ სცადა ნაჩქარევად მოხარშული ქერის ფაფა!

მიიღეთ ეს ფაფა ყოველდღიურად და სულ მალე თქვენი სახის კანი მკვეთრად შეიცვლება უკეთეობისკენ.

გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს.

გისურვებთ ჯანმრთელობასა და სიმხნევეს.

Facebook კომენტარები