აი რამდენად სასარგებო ყოფილა მანდარინის ქერქი… კიდევ კარგი დროულად გავიგე ამის შესახებ..

დღეს მინდა გაგიზიაროთ მანდარინის ქერქის სასარგებლო თვისებები, რომლის შესახებ სულ ცოტახნის წინ შევიტყვე.

მხოლოდ 6 გრამი ხმელი მანდარინის ქერქი აკმაყოფილებს C ვიტამინის დღიური მოთხოვნილების 14%-ს. ბეტა-კაროტინის შემცველობის გამო მანდარინის ქერქი სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების პროფილაქტიკისთვის. მასში შემავალი ფლავონოიდი ჰესპერიდინი იცავს ორგანიზმს ვირუსებისგან, ანთებისგან და აქვს ანტიალერგიული თვისებები.

მწიფე ხილის კანიდან მიღებული ეთერზეთის არომატი აქრობს გაღიზიანებას, ასტიმულირებს ნერვულ სისტემას, ამშვიდებს და ამცირებს შიშის გრძნობას.

მანდარინის ეთერზეთი ასევე აუმჯობესებს კანის ფერს, ტონს, განაახლებს, არბილებს ნაოჭებს, შესაფერისია ცხიმიანი და კომბინირებული კანისთვის, ეხმარება გამონაყარის დროს. ის ასევე ხელს უშლის სტრიების და ცელულიტის გაჩენას, განსაკუთრებით ნეროლისა და ლავანდის ზეთთან ერთად.

ცედრას მომზადებამდე ან მანდარინის მირთმევამდე ციტრუსი კარგად გარეცხეთ.

გამოიყენეთ მანდარინის ქერქი სხვადასხვა დაავადების სამკურნალოდ

მშრალი ხველა

მანდარინის ქერქის ნაყენი შესანიშნავი საშუალებაა მშრალი ხველის დროს გასათხელებლად და ნახველის მოსაცილებლად. 1 მანდარინის კანს დაასხით ერთი ჭიქა არაყი და გააჩერეთ ბნელ ადგილას ერთი კვირის განმავლობაში. მიიღეთ 20 წვეთი 3-ჯერ დღეში ჭამის წინ.

ბრონქიტი

თუ გაწუხებთ ბრონქიტი, აიღეთ სამი სუფრის კოვზი მანდარინის კანი, დაასხით ორი ჭიქა ძალიან ცხელი წყალი, გააჩერეთ რამდენიმე საათი და შემდეგ გადაწურეთ. დაამატეთ ცოტა თაფლი და დალიეთ ეს ინფუზია მთელი დღის განმავლობაში.

ცხვირიდან გამონადენი

მანდარინის პილინგი დაგეხმარებათ ცხვირის შეშუპების მოცილებაში. 2-3 მანდარინის კანი მოათავსეთ მდუღარე წყალში. გააჩერეთ რამდენიმე წუთი და შემდეგ ჩაისუნთქეთ თასიდან ამომავალი ორთქლი 10 წუთის განმავლობაში.

საჭმლის მონელების გაუმჯობესება

მანდარინის პილინგი ზრდის იმუნიტეტს და აუმჯობესებს მადას და საჭმლის მონელებას. მანდარინის მშრალი, გამხმარი ქერქი გახეხეთ რომ მიიღოთ ფხვნილი და დაამატეთ სალათებს, ბურღულეულს, ხაჭოს და სხვა საკვებს. ეს დაგეხმარებათ გათავისუფლდეთ მეტეორიზმისა და კუჭის ტკივილისგან.

დიაბეტი

მანდარინის ქერქის დეკორქცია ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს. საშუალების მოსამზადებლად საჭიროა სამი საშუალო ზომის ციტრუსს კანი მოაცილოთ და 10 წუთის განმავლობაში ადუღოთ 1 ლიტრ წყალში. არ არის აუცილებელი დეკორქციის გაწურვა. შედგით მაცივარში და მიიღეთ ყოველდღიურად დილით და საღამოს ჭამის შემდეგ.

Facebook კომენტარები