იმისათვის, რომ ზამთარში არ დაავადდეთ, რეგულარულად უნდა მიიღოთ ეს ნარევი

საუკუნეების მანძილზე ხახვი, ნიორი და ჯანჯაფილი ცნობილია თავისი შესანიშნავი სამკურნალო თვისებებით. იგივე შეიძლება ითქვას კურკუმაზე. რა ხდება, როდესაც ამ შესანიშნავ პროდუქტებს აურევთ?

მივიღებთ ძლიერ სამკურნალო სასმელს, რომელსაც აქვს ანტივირუსული და სოკოს საწინააღმდეგო თვისებები, აუმჯობესებს სისხლისა და ლიმფის მიმოქცევას, აძლიერებს იმუნურ სისტემას და გვიცავს დაავადებებისგან.

დღეს ჩვენ გეთყვით თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ეს შესანიშნავი კომბინაცია საკუთარი ხელით.

ბუნებრივი მატონიზირებელი

ამ სასმელის თითოეულ ინგრედიენტს აქვს თავისი სამკურნალო თვისებები, რომლებიც ერთმანეთთან ურთიერთობისას აქცევს მას ფეთქებადი ჯანმრთელობის ნარევად.

ხახვი ძლიერი ანტიოქსიდანტია. ეს არის ტუტე პროდუქტი, რომელიც ხელს უშლის ავთვისებიანი უჯრედების წარმოქმნას, ათხელებს სისხლს და ხელს უწყობს ორგანიზმის დეტოქსიკაციას.

იმისათვის, რომ ზამთარში არ დაავადდეთ, რეგულარულად უნდა მიირთვათ ნიორი! ეს ხალხური სიბრძნე არ არის უსაფუძვლო: ნიორი შეიცავს უამრავ ვიტამინს, ჯანსაღ ზეთებს, ამინომჟავებს და ალიცინს, ორგანულ ნაერთს, რომელსაც შეუძლია გაანადგუროს პათოგენური ბაქტერიები და სოკოები.

ჯანჯაფილს აქვს ანტიბაქტერიული და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. ჯანჯაფილის სამკურნალო თვისებები შეიძლება დაგვეხმაროს ფაქტიურად ნებისმიერ დაავადებაში. მცენარე ხელს უშლის ცუდი ქოლესტერინის წარმოქმნას, აქვეითებს არტერიულ წნევას და ხელს უწყობს წონის დაკლებას.

კურკუმა არა მხოლოდ ეგზოტიკური სანელებელია, არამედ შესანიშნავი ანტიბაქტერიული აგენტია. შეხორცების პროცესის დასაჩქარებლად საკმარისია მხოლოდ მცირე რაოდენობის სანელებლის წასმა პატარა ჭრილობაზე ან ჭრილობაზე. მცენარის ფესვები მდიდარია ეთერზეთებით, შეიცავს ბუნებრივ ანტიბიოტიკს კურკუმინს და ანტისეპტიკურ ტუმერონს.

სამკურნალო სასმელის კიდევ ერთი კოზირი არის კურკუმაში ცხელი წითელი წიწაკის დამატება. ცხარე წიწაკა ხომ შეიცავს ნივთიერება პიპერინს, რომელიც აორმაგებს კურკუმას აქტიურ შეწოვას!

ამ ნარევის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტებია

  • 2 ს.კ. კურკუმას ფხვნილი
  • 700 მლ ვაშლის ძმარი
  • 1/4 ს.კ. დაფქული ნიორი
  • 1/4 ს.კ. დაჭრილი ხახვი
  • 2 ცალი ცხარე წიწაკა
  • 1/4 ს.კ. გახეხილი ჯინჯერი
  • 2 ს.კ. გახეხილი პირშუშხა

მომზადების მეთოდი

შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი ძმრის გარდა მინის ქილაში. ბოლოს დავამატოთ ვაშლის ძმარი, რომ ქილა ზემოდან შეავსოთ. ქილას მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური და რამდენჯერმე შეანჯღრიეთ. მოათავსეთ ქილა 2 კვირის განმავლობაში გრილ, მშრალ ადგილას და კარგად შეანჯღრიეთ დღეში რამდენჯერმე. ორი კვირის შემდეგ გაწურეთ ნარევი. მზა ინფუზია შეინახეთ მაცივარში.

გამოყენება

სასარგებლოა ერთი ჩაის კოვზი წამლის შერევა ზეითუნის ზეთთან და ასეთი ნარევის სალათებზე მოსხმა. იმუნიტეტის გასაძლიერებლად და გაციების განსაკურნებლად, მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი საშუალება ყოველდღე. მაგრამ ჯერ ექიმს მიმართეთ. სასმელი საკმაოდ ცხარეა და შესაძლოა ყველასთვის შესაფერისი არ იყოს.

ჩვენი რეცეპტის მიხედვით სამკურნალო სასმელი დაგეხმარებათ იმუნიტეტის გაძლიერებაში, რომლის დაქვეითება ახლა მზის სინათლისა და D ვიტამინის ნაკლებობას უკავშირდება.

Facebook კომენტარები