დაამარცხეთ გრიპი ბუნებრივი გზით: ეს რეცეპტები დროში გამოცდილია!

ტაბლეტებისა და სხვა მზა მედიკამენტების გარდა, გრიპის საწინააღმდეგოდ არსებობს ხალხური მეთოდები, რომლებიც ძალიან ეფექტური აღმოჩნდა. ჩვენ შემოგთავაზებთ რამდენიმე მათგანს, რომლებიც აუცილებლად გამოგადგებათ, როგორც პროფილაქტიკური ღონისძიება ან სიმპტომების შემსუბუქებაში.

1. ნიორი

ნიორი არის ძლიერი, ბუნებრივი ანტიბიოტიკი, რომელიც არ ანადგურებს ჩვენს ჯანმრთელ ბაქტერიებს, როგორც ამას ქიმიური ანტიბიოტიკები აკეთებენ.

ალინთან ერთად აქროლადი ზეთის ძირითადი ინგრედიენტის წყალობით, რომელიც იშლება ალიცინში ნიორის დაჭრით, ნიორს აქვს ანტიბიოტიკურ მოქმედებას.

2. თაფლი

თაფლი შესანიშნავი ბუნებრივი ანტიბიოტიკია, რომელსაც შეუძლია ბაქტერიების განადგურება. ის ეხმარება რესპირატორულ დაავადებებს და შესანიშნავია პროფილაქტიკისთვის. ის შეიცავს სასარგებლო ნივთიერებების მთელ კოქტეილს, განსაკუთრებით ვიტამინებს (A, C და B) და მინერალებს, როგორიცაა კალციუმი, კალიუმი, ფოსფორი, მაგნიუმი, ნატრიუმი და რკინა.

გარდა ამისა, თაფლი მდიდარია ამინომჟავებითა და ეთერზეთებით. ზუსტად ამიტომ არის ასეთი ეფექტური. ის ანელებს ბაქტერიების ზრდას, წარმატებით ანადგურებს ვირუსებსა და სოკოებს, ამიტომ ძალიან ეფექტურია გაციებისა და გრიპის საწინააღმდეგო საშუალებად. ექსპერტები გვირჩევენ დღეში 2-დან 5 გ-მდე ახალი ნივრის მიღებას.

3. ციტრუსი

ბუნებრივია, ჩვენი სახლის სამკურნალო საშუალებების ჯგუფში შედის ციტრუსოვანი ხილიც. ისინი სავსეა ვიტამინებით, განსაკუთრებით C ვიტამინით, რომელიც უნდა შევძლოთ მაქსიმალურად დავიცვათ თავი გაციებისა და გრიპისგან. ლიმონი, ფორთოხალი, გრეიფრუტი, ცაცხვი, მანდარინი. ეს ყველაფერი ციტრუსია, რომელიც რეგულარულად უნდა მივირთვათ ზამთრის თვეებში.

განსაკუთრებით რეკომენდებულია ზამთარში, როგორც კარგი პრევენციული საშუალება გრიპის საწინააღმდეგოდ. კვლევამ აჩვენა, რომ თუ ექინაცეას C ვიტამინთან ერთად იყენებენ, გაციების შესაძლებლობა 85 პროცენტით მცირდება.

4. ორეგანო

ამ მცენარის სამკურნალო თვისებები, თავისი მძაფრი სუნით, მას ეთერზეთად აქცევს, რომლის წყალობითაც იგი მოქმედებს როგორც ბუნებრივი ანტიბიოტიკი, ამოსახველებელი და ბრონქოდილატორი სინუსური ინფექციების, ყელის ტკივილის, გაციების და გრიპის დროს.

ნატურალური ლიმონის, თაფლის და ჯანჯაფილის სიროფის რეცეპტი

ამ სამი ჯანსაღი ინგრედიენტის ერთობლიობა ტოვებს ძლიერ შთაბეჭდილებას გაციებისა და გრიპის წინააღმდეგ ბრძოლის საბოლოო ბუნებრივი იარაღის შესახებ.

  • თაფლი, როგორც ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი მდიდარია ანტიბაქტერიული და ანთების საწინააღმდეგო ინგრედიენტებით,
  • ლიმონი ბუნებრივი ანტისეპტიკურია, აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და არის C ვიტამინის, მაგნიუმის და ბიოფლავონოიდების (ბიოფლავონოიდები – ქიმიური ნივთიერებები, ძლიერი ანტიოქსიდანტები, რომლებიც ცნობილია მათი კიბოს საწინააღმდეგო თვისებებით) და ისინი მუშაობენ C ვიტამინთან ერთად, აძლიერებენ სისხლძარღვებს, ასტიმულირებენ ორგანიზმის დამცავ მექანიზმებს)
  • და ჯანჯაფილი, რომელსაც აქვს ანთების საწინააღმდეგო და ანტივირუსული თვისებები და აუმჯობესებს სასუნთქი ორგანოების მუშაობას, ამ კომბინაციას ჯანმრთელობის ნამდვილ ბომბად აქცევს.

მომზადება:

ამ ნატურალური სიროფის მოსამზადებლად აუცილებელია ჯანჯაფილის ფესვი, რომელიც წინასწარ კარგად უნდა გარეცხოთ, ოდნავ დიდ ქილაში მოათავსოთ, ორი ლიმონი, რომელიც ნაჭრებად დაჭერით და ბოლოს ყველა ინგრედიენტი თაფლით დააფარეთ.

Facebook კომენტარები