მწვანე ჩაი არის ძალიან ჯანსაღი, მაგრამ თუ ინსტრუქციის მიხედვით არ მოამზადებთ, შეიძლება დამღუპველი იყოს თქვენი ჯანმრთელობისთვის.

მწვანე ჩაი ძალიან ჯანსაღი და პოპულარულია, ძირითადად იმიტომ, რომ ის ადნობს ცხიმის დეპოზიტებს. თუმცა, ბევრი ადამიანი მას არასწორად ამზადებს, რაც შეიძლება ფატალური იყოს ჯანმრთელობისთვის და სიცოცხლისთვისაც კი.

ის, რომ მწვანე ჩაი ჯანსაღია, ხალხში დიდი ხანია ცნობილია სხვადასხვა ტკივილების, ნივთიერებათა ცვლის და ფსიქოლოგიური პრობლემების გამო, როგორიცაა დეპრესია.

დღევანდელმა მედიცინამ შეძლო დაემტკიცებინა თავისი სამკურნალო თვისებები. კერძოდ, მწვანე ჩაი გამოდგება გულისა და სისხლის მიმოქცევის სისტემის გასაძლიერებლად, ცუდი ქოლესტერინის და სისხლში შაქრის შესამცირებლად, ასევე ქმნის გაჯერების შეგრძნებას, რითაც მოქმედებს ორგანიზმში კალორიების მიღების შემცირებაზე.

თუმცა, თუ ინსტრუქციის მიხედვით არ მოამზადებთ, ეს შეიძლება დამღუპველი იყოს თქვენი ჯანმრთელობისთვის.

მწვანე ჩაი არასოდეს არ უნდა მომზადდეს მდუღარე წყალში, რადგან ამ გზით ის კარგავს ყველა დადებით თვისებას.

შეიცავს პოლიფენოლს, ძლიერ ანტიოქსიდანტს, რომელიც ასუფთავებს ორგანიზმს მავნე ნივთიერებებისგან. თუმცა, თუ ჩადებთ მდუღარე წყალში, ანუ წყალში, რომლის ტემპერატურაც 90 გრადუსზე მეტია, მისი ფოთლები პოლიფენოლების გადაჭარბებულ რაოდენობას გამოყოფს.

ეს არც ისე უვნებელია, რადგან ყველა ფენოლის მიერ წარმოქმნილი სიმწარის გარდა, ამ ანტიოქსიდანტის დიდმა დოზამ შეიძლება დაარღვიოს ნივთიერებათა ცვლა და სისხლძარღვები და გამოიწვიოს სხვადასხვა პრობლემები საჭმლის მომნელებელიდან გულამდე.

ასევე საზიანოა მწვანე ჩაის ცხელ წყალში სამ წუთზე მეტხანს შენახვა. ამ დროის განმავლობაში ყველაფერი იწვევს ნივთიერებების მომატებულ კონცენტრაციას, რომლებსაც ეს მცენარე შეიცავს, რაც მთლიანად არღვევს მის მოქმედებას.

მწვანე ჩაი ასევე შეიცავს კოფეინს, რომელიც არის საჭმლის მონელების და არტერიული წნევის შესანიშნავი მარეგულირებელი. ჩაის არასათანადო მომზადების გამო კოფეინის რაოდენობა მატულობს, რამაც შეიძლება მნიშვნელოვნად დააზიანოს თქვენი ჯანმრთელობა.

ზედმეტმა კოფეინმა შეიძლება გამოიწვიოს უძილობა. განსაკუთრებით საშიშია, რადგან შეიძლება გამოიწვიოს არტერიული წნევის უეცარი მატება, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს სისხლძარღვების აფეთქება.

ასევე, ბევრი ადამიანი იყენებს მწვანე ჩაის ჭარბ წონასთან საბრძოლველად. ის ნამდვილად ასტიმულირებს ნივთიერებათა ცვლის დაჩქარებას და ამით მივყავართ იმ ფაქტს, რომ ორგანიზმი იწყებს ცხიმის მატებას, მაგრამ თუ დღეში 1 ლიტრზე მეტ მწვანე ჩაის დალევთ, შეიძლება გამოიწვიოს სრული კონტრეფექტი.

პოლიფენოლის მაქსიმალური დასაშვები დოზა ორგანიზმში ყოველდღიურად არის 300-400 მგ, ხოლო ერთი ჭიქა ჩაი შეიცავს 50-დან 100 მგ-მდე.

ანტიოქსიდანტების დიდმა რაოდენობამ შეიძლება გამოიწვიოს ორგანიზმიდან საჭირო საკვები ნივთიერებების გამოყოფა, შემდეგ კი იმუნიტეტი უკიდურესად დაუცველია. ამ გზით, იმ ვერაგი დაავადების პრევენციის ნაცვლად, მწვანე ჩაის გამოყენება შეიძლება გახდეს ამ მანკიერი დაავადების მიზეზი.

Facebook კომენტარები