ტკივილის შესამცირებლად და სისხლის მიმოქცევის გასაუმჯობესებლად გამოიყენეთ ეს ჩაი! ვინც სცადა ყველა კმაყოფილია!
ჯანჯაფილი არის ძალიან გავრცელებული სამზარეულოს ინგრედიენტი, რომელსაც იყენებენ ადამიანები მთელ მსოფლიოში. მის გამორჩეულ არომატს და გემოს შეუძლია სხვადასხვა კერძების გემოს შეტანა.
მას ასევე აქვს მრავალი სამკურნალო სარგებელი. ჯანჯაფილი არის ვიტამინების A, C, E და B კომპლექსის, ასევე მაგნიუმის, ფოსფორის, კალიუმის, რკინის, თუთიის, კალციუმის და ბეტა-კაროტინის კარგი წყარო.
გარდა ამისა, მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო, ანტისპაზმური, სოკოს საწინააღმდეგო, ანტიბაქტერიული და ანტივირუსული თვისებები, რაც ხელს უწყობს ჯანმრთელობის პრობლემების მკურნალობას და პრევენციას.
მოდით უფრო დეტალურად განვიხილოთ ჯანჯაფილის ჩაის სარგებელი ჩვენი ორგანიზისთვის
1. აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას
ჯანჯაფილის ჩაი ხელს უწყობს სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებას ოპტიმალური ჯანმრთელობისთვის.
გარდა ამისა, ჯანჯაფილში შემავალი ამინომჟავები მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ სისხლის მიმოქცევის გაუმჯობესებაში, რაც ხელს შეუწყობს გულ-სისხლძარღვთა პრობლემების რისკის შემცირებას.
2. უზრუნველყოფს ტკივილის შემსუბუქებას
ჯანჯაფილი შეიცავს ნაერთს, რომელიც ცნობილია როგორც ჯინჯეროლი, რომელსაც აქვს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. გარდა ამისა, ჯანჯაფილი ხელს უწყობს COX-2-ის ბლოკირებას, ქიმიკატს ორგანიზმში, რომელიც იწვევს ტკივილს. მისი ანთების საწინააღმდეგო და ანტიოქსიდანტური თვისებები ხელს უწყობს კუნთებისა და სახსრების ტკივილის შემცირებას.
3. ამსუბუქებს მენსტრუალურ დისკომფორტს
ერთიდან ორ ფინჯან ჯანჯაფილის ჩაის შეუძლია ეფექტურად გაათავისუფლოს მენსტრუალური კრუნჩხვები და სხვა დაკავშირებული დისკომფორტი. ის ასევე კარგი საშუალებაა პრემენსტრუალური სინდრომისთვის.
ჯანჯაფილის ჩაის თბილი ბუნება ხელს უწყობს ტკივილის შემსუბუქებას და კუნთების მოდუნებას, რითაც ამცირებს მენსტრუალურ კრუნჩხვებს.
4. აღმოფხვრის გულისრევას და საჭმლის მონელების დარღვევას
თუ გაწუხებთ გულისრევა ან ღებინება, შეგიძლიათ მისი მკურნალობა რამდენიმე ფინჯანი ჯანჯაფილის ჩაით. აქტიური კომპონენტები, როგორიცაა ეთერზეთები და ფენოლური ნაერთები ჯანჯაფილის ფესვებში, გავლენას ახდენს ნერვულ სისტემაზე, კუჭსა და ნაწლავებზე.
ეს თავის მხრივ ხელს უწყობს გულისრევის, ღებინების და საჭმლის მონელების დარღვევას, ასევე გაზების, მუცლის ტკივილის, შებერილობის და დიარეის შემცირებას. ის ასევე ეხმარება ვირუსთან ან ბაქტერიებთან ბრძოლაში, რომლებიც იწვევენ დიარეას ან საჭმლის მონელებას.
5. აძლიერებს იმუნიტეტს
ჯანჯაფილის ჩაი ანტიოქსიდანტური თვისებების გამო ხელს უწყობს იმუნიტეტის ამაღლებას. ძლიერი იმუნური სისტემა ნიშნავს, რომ ნაკლებად ხშირად დაავადდებით და უფრო სწრაფად გამოჯანმრთელდებით.
ჯანჯაფილს ასევე აქვს ანტიმიკრობული, ანტისეპტიკური, ანტიბიოტიკი და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები, რაც დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ მრავალი საერთო ჯანმრთელობის პრობლემა და ინფექცია. გარდა ამისა, ის შეიცავს ქრომს, მაგნიუმს და თუთიას, რაც ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას.
აი როგორ უნდა მოამზადოთ ეს ფასდაუდებელი ჩაი:
ინგრედიენტები:
- 4-6 თხელი ნაჭერი უმი ჯანჯაფილი
- 1½-2 ჭიქა გაფილტრული წყალი
- ცოტა ლიმონის წვენი
- 1-დან 2 სუფრის კოვზი თაფლი
მომზადება:
ჯანჯაფილის ფესვი გაასუფთავეთ და კარგად გარეცხეთ. ჯანჯაფილი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად. 1½ ჭიქა გაფილტრული წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაამატეთ ჯანჯაფილის ნაჭრები. დააფარეთ და ადუღეთ 10 წუთი. ჯანჯაფილის მოსაშორებლად წყალი გადაწურეთ. ჩააწურეთ ცოტაოდენი ლიმონი თქვენი გემოვნებით. დაამატეთ 1-დან 2 სუფრის კოვზი თაფლი. მოურიეთ და მიირთვით ცხელი ჯანჯაფილის ჩაი.
ყოველდღიურად შეგიძლიათ დალიოთ 3 ჭიქა ჯანჯაფილის ჩაი. მოერიდეთ ჯანჯაფილის ჩაის ჭარბი დალევას, რადგან ამან შეიძლება გამოიწვიოს მრავალი გვერდითი მოვლენა.