ეს ყველაზე ჯანსაღი სასმელია წელის, ზურგისა და თეძოებიდან მთელი ცხიმის დასაწვავად! ეს ბევრს გამოადგება
გსურთ წონაში დაკლება, მაგრამ არ იცით რა უნდა გააკეთოთ? არ ინერვიულოთ, რადგან ჩვენ გვაქვს თქვენთვის სწორი გამოსავალი.
დღეს ჩვენ გვაქვს ბუნებრივი საშუალება ჯანჯაფილით, რომელიც წვავს ცხიმს წელის, ზურგისა და თეძოებიდან. ეს ჯანსაღი სასმელი საოცარ შედეგებს მოიტანს.
ჯანჯაფილის წყალს აქვს ჯანმრთელობის სასარგებლო თვისებების გრძელი სია. გარდა ჭარბი ცხიმის წვისა და ჭარბი წონისგან თავის დაღწევისა, ეს ძლიერი სასმელი ჯანმრთელობის სხვა პრობლემებსაც ებრძვის.
მაშ ასე, მოდით გავიგოთ მეტი სარგებლობის შესახებ, რომელსაც ეს სასმელი გვთავაზობს.
ჯანჯაფილის წყლის ჯანმრთელობის სარგებელი
1. არეგულირებს ქოლესტერინს
ჯანჯაფილის წყალი ებრძვის ორგანიზმში ქოლესტერინის მაღალ დონეს, რაც თავის მხრივ ხელს უშლის ამ დაავადებასთან დაკავშირებულ ბევრ პრობლემას.
2. ჰიპერტენზია
ამ წარმოუდგენელ სასმელს შეუძლია აკონტროლოს არტერიული წნევა და თავიდან აიცილოს თრომბები არტერიებში.
3. ძლიერი ბუნებრივი ანთების საწინააღმდეგო კომპონენტი.
ჯანჯაფილის წყალი მკურნალობს ანთებას, ძუძუს პრობლემებს და ისეთ მდგომარეობებს, როგორიცაა ოსტეოართრიტი და რევმატიზმი.
4. ძლიერი ანტიოქსიდანტი
ის ებრძვის თავისუფალ რადიკალებს, რომლებიც ვერაგი დაავადების მთავარი მიზეზია.
5. აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას
ჯანჯაფილი შეიცავს მაგნიუმს და თუთიას, ორივე მათგანს შეუძლია გააუმჯობესოს სისხლის მიმოქცევა.
გარდა ამისა, ჯანჯაფილს აქვს ისეთი თვისებები, რომლებიც ხელს უშლის ღვიძლში ცუდი ქოლესტერინის დაგროვებას, რაც ხელს უშლის გულ-სისხლძარღვთა სხვადასხვა პრობლემებს.
არ დაგავიწყდეთ აღვნიშნოთ, რომ ჯანჯაფილი კარგია სიცხისა და ჭარბი ოფლიანობის შესამცირებლად.
6. აუმჯობესებს საკვები ნივთიერებების შეწოვას
ჯანჯაფილის მოხმარება უზრუნველყოფს ორგანიზმში მნიშვნელოვანი საკვები ნივთიერებების უკეთეს შეწოვას.
მისი ეფექტურობა განპირობებულია კუჭის სეკრეციისა და პანკრეასის ფერმენტების მიბაძვის უნარით. ჯანჯაფილის პატარა ნაჭრის ღეჭვამ ჭამის წინ შეიძლება გამოიწვიოს მადის სტიმულირება.
7. ხელს უშლის გაციებას და გრიპს
ჯანჯაფილს აქვს ძლიერი ანტიბიოტიკი და ამოსახველებელი თვისებები, რომელსაც შეუძლია გაციების და გრიპის პრობლემების მკურნალობა. საუკუნეების განმავლობაში ჯანჯაფილის ფესვს იყენებდნენ აზიაში, როგორც გრიპის, გაციების და ხველების ბუნებრივ საშუალებად.
მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ ჯანჯაფილის ჩაი ეფექტურია გაციების და გრიპის სიმპტომების შესამცირებლად.
8. ხსნის სახსრების ტკივილს
ძლიერი ანთების საწინააღმდეგო თვისებების გამო, ჯანჯაფილს შეუძლია შეამციროს ტკივილი, სახსრების ანთება და სხვა დაკავშირებული პრობლემები.
9. აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას
გარდა იმისა, რომ ჯანჯაფილი აუმჯობესებს ორგანიზმში საკვები ნივთიერებების შეწოვას, შეუძლია გაათავისუფლოს კუჭის ტკივილი, რომელიც გამოწვეულია კუჭში ანთებით.
გარდა ამისა, მას შეუძლია თავიდან აიცილოს ყაბზობა, გააუმჯობესოს საჭმლის მონელება და შეამციროს ნაწლავის გაზები.
10. აძლიერებს იმუნურ სისტემას
ჯანჯაფილის რეგულარული მოხმარება აძლიერებს იმუნურ სისტემას და დაიცავს ორგანიზმს შესაძლო ინფექციების, ქრონიკული დაავადებების, გრიპის, ხველებისა და გაციებისგან.
გარდა ამისა, ჯანჯაფილს შეუძლია შეამციროს ინსულტის რისკი და ძალიან სასარგებლოა ნაწლავის ბაქტერიული ინფექციების წინააღმდეგ.
როგორ მოვამზადოთ ჯანჯაფილის წყალი
საჭირო ინგრედიენტები:
- ჯანჯაფილის ფესვის რამდენიმე თხელი ნაჭერი
- 5 ლიტრი წყალი
- ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ)
მომზადების მეთოდი:
აადუღეთ წყალი და დაამატეთ ჯანჯაფილის ნაჭრები. ადუღეთ 15 წუთი. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ. გადაწურეთ და დაამატეთ ლიმონის წვენი. დალიეთ ეს სასმელი ყოველდღე საუზმის წინ და ვახშმის წინ.