როგორ მოვამზადოთ ფეიხოას ჯემი? ეს რეცეპტი გამოგადგებათ..
ფეიხოას ნაყოფი ერთ-ერთია იმ მცირერიცხოვანთაგან, რომელმაც შეინარჩუნა გამოხატული სეზონურობა. მისი სეზონი იწყება სექტემბრის შუა რიცხვებიდან და გრძელდება იანვრის ბოლომდე. მაგრამ ამ კენკრის საუკეთესო გემო და ყველაზე დაბალი ფასი ნოემბერშია.
ფეიხოას ნაყოფი
მწიფე ფეიხოას ნაყოფი მდიდარია მწვანე ფერით, გემო კი ერთდროულად ანანასს, კივის და მარწყვს მოგაგონებთ. შეგიძლიათ უმად მიირთვათ, თუ კენკრას კანს გააცლით და წვნიან რბილობს კოვზით მიირთმევთ. ის ძალიან გემრიელია!
ფეიხოას მკვრივი კანი გარკვეულწილად აფუჭებს გემოს, მაგრამ ის უჩვეულოდ არომატულია და შეიცავს ბევრ ანტიოქსიდანტურ ფენოლურ ნაერთს, რომლებსაც აქვთ დაავადებული უჯრედების საწინააღმდეგო თვისებები. იმისათვის, რომ ასეთი საგანძური არ გადააგდოთ, გონივრული იქნება მისი გაშრობა და ჩაის დამატება!
ფეიხოას კენკრა უნიკალურია იმით, რომ მისი იოდის შემცველობა შეიძლება შევადაროთ ზღვის პროდუქტებს (50 მგ-მდე 100 გრ რბილობზე).
ფარისებრი ჯირკვლის დაავადება
ფეიხოა ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას და გაციების ეფექტურად წინააღმდეგობას.
ნედლი ფეიხოას ჯემი ყველაზე საიმედო გზაა ამ ხილის ღირებული შემადგენლობის შესანარჩუნებლად.
ეს ყოველივე კი ასე უნდა მოამზადოთ
საჭირო ინგრედიენტებია:-
- ერთი კგ ფეიხოა და
- ერთი კგ შაქარი
მომზადება და გამოყენება
ხილი კარგად გარეცხეთ, მოაჭერით თავი და ბოლო. კენკრა ქერქთან ერთად გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შეურიეთ შაქარს, მოათავსეთ სტერილიზებულ ქილებში. ნედლი მურაბა ინახება მაცივარში ორ თვემდე.
სიცოცხლისუნარიანობის გასაძლიერებლად მიიღეთ ერთი სუფრის კოვზი მასა დილით და საღამოს, ათი დღის განმავლობაში. შემდეგ შეისვენეთ იმავე პერიოდით.
სეზონის განმავლობაში ვცდილობ ყოველდღე რამდენიმე ახალი კენკრა ვჭამო, ასევე ვაშრობ, რომ გაზაფხულამდე ვიტამინების არომატული ჩაი დავლიო.