aviabiletebi
aviabiletebi

გაწუხებთ უხეში ფეხის ქუსლები? ამაის გამოსწორებაში ლიმონის ცედრა დაგეხმარებათ

გაწუხებთ უხეში ფეხის ქუსლები? ამაის გამოსწორებაში ლიმონის ცედრა დაგეხმარებათ

დიდი ხნის განმავლობაში ადამიანები საკმარის ყურადღებას არ აქცევდნენ კანის მდგომარეობას ფეხებსა და ქუსლებზე. თანდათანობით, ესთეტიკურმა და სამედიცინო მიზეზებმა აიძულეს ამის გაკეთება, რათა თავიდან აიცილონ სხვადასხვა ინფექციების განვითარება და არ შერცხვეთ ღია ფეხსაცმლის ტარება.

რბილი და გლუვი ქუსლები არამარტო ლამაზი და მოვლილი, არამედ პირადი ჰიგიენის შენარჩუნების მნიშვნელოვანი კრიტერიუმია. პრობლემა ისაა, რომ ბევრმა ჯერ კიდევ არ იცის როგორ მოუაროს სწორად ფეხის კანს და რა უნდა გააკეთოს, მცირე ესთეტიკურ ცვლილებების დასარეგულირებლად. საბედნიეროდ, ჩვენ ყოველთვის გვაქვს ბუნებრივი სამკურნალო საშუალებები, რომლებიც დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ პრობლემებს და ფეხის ქუსლებს დაუბრუნოთ გლუვი მდგომარეობა მოკლე დროში. ერთ-ერთი მათგანია ლიმონის კანი, ან ცედრა, ინგრედიენტი, რომელსაც ჯანმრთელობისთვის წარმოუდგენლად სასარგებლო შემცველობა აქვს. დღეს ჩვენ გეტყვით, თუ როგორ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ის თქვენი ფეხების ჯანმრთელობასა და სილამაზეზე ზრუნვისთვის.

ლიმონის კანი თქვენი ფეხების ჯანმრთელობისთვის: ადამიანების უმეტესობა, უბრალოდ, ლიმონის კანს ნაგავში ყრის და არ იცის მისი სარგებელის შესახებ. ექსპერტების მტკიცებით, იგი შეიცავს 10-ჯერ მეტ C ვიტამინს, ვიდრე თავად ლიმონის წვენი, ასევე ეთერზეთებს და ძლიერ ანტიოქსიდანტებს.

ჩვეულებრივ, იმისათვის, რომ ისარგებლოთ ლიმონის ცედრის სარგებლით, უნდა მიირთვათ იგი (ითვლება, რომ ეს კარგი წამალია სხვადასხვა დაავადებების სამკურნალოდ და პროფილაქტიკისთვის). ამ შემთხვევაში, ადგილობრივი გამოყენება განიხილება, ვინაიდან ჩვენი მიზანია დაზიანებული კანის აღდგენა ფეხებზე.

ამისათვის თქვენ დაგჭირდებათ: 1 ცალი დიდი ლიმონი და 1 წყვილი წინდა.
რა უნდა გავაკეთოთ? გაჭერით ლიმონი შუაზე ისე, რომ თითოეულმა ნახევარმა შეძლოს თქვენი ქუსლის ფორმის დაფარვა. ლიმონისგან გამოწურეთ წვენი და წაისვით ჯერ კანის პრობლემური ადგილებზე, შემდეგ კი ქუსლებზე (დაიდეთ ლიმონის ნახევრები ქუსლებზე, თავსახურივით. ისე როგორც სურათზეა ნაჩვენები). მსუბუქად დააჭირეთ ისე რომ კომფორტული იყოს, ჩაიცვი მჭიდრო წინდები და დაიძინეთ. ეს პროცედურა უნდა ჩატარდეს ძილის წინ, ვინაიდან ლიმონის კანი უნდა მოქმედებდეს ზედიზედ რამდენიმე საათის განმავლობაში სასურველი ეფექტის მისაღწევად.

როგორ შედეგს უნდა ველოდოთ?: 2-3-ჯერ გამოყენების (ღამის) შემდეგ, შეამჩნევთ მნიშვნელოვან ცვლილებებს კანის მდგომარეობაზე. თქვენ შეგიძლიათ მთლიანად მოიცილოთ ქუსლებიდან გაუხეშებული და დამსკდარი კანი, თუ მუდმივად გამოიყენებთ ამ პროცედურას (თუ რეგულარულად გაიმეორებთ მკურნალობის პროცედურას).

ლიმონის ცედრა და ვაზელინი – შესანიშნავი სკრაბი ფეხების კანისთვის.
ლიმონის ქერქისა და ვაზელინის კომბინაცია შესანიშნავი საშუალებაა თქვენს ფეხებზე განკურნების პროცესის დასაჩქარებლად. მათი ნარევის სახით გექნებათ ბუნებრივი ამქერცლავი (სკრაბი), რაც გაგიმარტივებთ კანის მკვდარი უჯრედების მოცილებას კანის ზედაპირიდან და სხვადასხვა მინარევებისაგან, რადგან ეს კანის სიმშრალეა. ვაზელინი ერთ-ერთი ყველაზე რეკომენდებული ბუნებრივი საშუალებაა სხეულის ამ ნაწილში კანის დასატენიანებლად.

ამ სკრაბის მოსამზადებლად თქვენ დაგჭირდებათ: 1 სუფრის კოვზი ვაზელინი (15 გრ), 1 სუფრის კოვზი გახეხილი ლიმონის ცედრა (15 გრ), სახვევი. რა უნდა გავაკეთოთ?_ ლიმონისკანი გახეხეთ სახეხზე, შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი ვაზელინი კრემის დასამზადებლად. მიღებული ნარევი შეიზილეთ ქუსლებზე და შეიხვიეთ სახვევით. გაიჩერეთ შეხვეული ფეხი მთელი ღამის განმავლობაში. დაიბანეთ მეორე დილით წყლით.
როგორ შედეგს უნდა ველოდოთ? თუ ამ პროცედურას კვირაში 2-3-ჯერ გაიმეორებთ, თქვენი ფეხები უფრო რბილი გახდება, კანი კარგად იქნება დატენიანებული და დაცული.

რჩევები საუკეთესო შედეგებისთვის
1. იმის უზრუნველსაყოფად, რომ ლიმონის ქერქის არცერთი პროდუქტი არ გიშლით ხელს, დარწმუნდით, რომ თქვენი ფეხსაცმელი კომფორტული და სუნთქვადია. ყოველივე ამის შემდეგ, პრობლემების უმეტესობა უკავშირდება ზუსტად უვარგისი ფეხსაცმლის ხანგრძლივად ტარებას. 2. გახსოვდეთ, რომ ფეხზე წაისვით დამატენიანებელი კრემი (ყოველ ჯერზე შხაპის შემდეგ და ფეხსაცმლის ჩაცმამდე). 3. და ბოლოს, ნუ დაივიწყებთ ფეხის ფრჩხილების მოვლასაც, არ გქონდეთ დიდხანს ნესტიან გარემოში, რადგან ასეთ გარემოთი თქვენ ეხმარებით სოკოების წარმოქმნას.

სელის თესლი სხეულს ეფექტურად გაგიწმენდთ და თან ჰორმონებიც ნორმალურ მუშაობას დაუბრუნდებიან. აი როგორ უნდა გამოიყენთ ის სწორად …

სელის თესლი სხეულს ეფექტურად გაგიწმენდთ და თან ჰორმონებიც ნორმალურ მუშაობას დაუბრუნდებიან. აი როგორ უნდა გამოიყენთ ის სწორად …

იცოდით, რომ სხეულის ყველაზე ძლიერი გამწმენდი ბუნებრივი საშუალება სელის თესლის ჟელეა! + გაახალგაზრდავება! ის ახდენს ჰორმონების ნორმალიზებას, ამცირებს ჭარბ წონას, აუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელ ტრაქტს! სელის თესლს აქვს ძლიერი ჯანმრთელობის სარგებელი! ამიტომ, ძველ რუსეთშიც, ეს ნარევი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული სამკურნალო სასმელი იყო.

გარდა ამისა, სწორად მომზადების შემთხვევაში, ეს არა მხოლოდ სარგებელს მოგიტანთ, არამედ სასიამოვნო გემოთი გაგახარებთ! თავდაპირველად, ჟელის მჭიდრო თანმიმდევრულობა შეიძლება არც ისე სასიამოვნოდ გამოიყურებოდეს, მაგრამ პირველი შედეგის ნახვის შემდეგ – როდესაც კეთილდღეობის გაუმჯობესდება, საჭმლის მომნელებელი ტრაქტი და მადის დაქვეითებაც მოწესრიგდება_ თქვენ ნამდვილად შეიყვანთ ამ სასმელს თქვენს რაციონში!
იაფი ავიაბილეთები avia.ge

ქისელი დაფქვილი სელის თესლის ან მზა სელის ფქვილის საფუძველზე მთლიანად უვნებელია და, მთლიანი თესლისგან განსხვავებით, არ აღიზიანებს კუჭის კედლებს. მისი გამდიდრება შესაძლებელია დამატებითი ინგრედიენტებით, მისი ეფექტის გასაზრდელად, მაგალითად, შვრიის, ვარდკაჭაჭას, კენკრის დამატებით. ქვემოთ გაგიზიარებთ საუკეთესო რეცეპტებს.

სელის თესლის ნაწილის მოსამზადებლად გამოიყენება ორი ძირითადი მეთოდი: მზადდება სელის თესლის ინფუზია; სელის ფქვილს ურევენ წყალში – დაფქვილ თესლს. მიიღება ჯანსაღი სასმელი, რომელიც საერთოდ არ აღიზიანებს ნაწლავის ლორწოვან გარსს. თქვენ არ გჭირდებათ რაიმე განსაკუთრებული. საჭიროა ან მთლიანი თესლი მოადუღოთ მდუღარე წყალში, ან თესლის ფქვილი გააზავოთ წყალში.

სახამებელი არ გამოიყენება: სელის თესლი თავისთავად აძლევს ნაზს, საკმაოდ მკვრივ კონსისტენციას. სახამებლის არარსებობა აძლიერებს სელის თესლის ჟელეს. გარდა ამისა, სასმელის სასარგებლო თვისებების გასაუმჯობესებლად გამოიყენება შემდეგი: შვრიის ფაფა, ვარდკაჭაჭა, მოცვი, მაყვალი, ვაშლი და სხვა კენკრა და ხილი.

კერძებისა და აღჭურვილობისგან, რეცეპტის მიხედვით, შეიძლება დაგჭირდეთ თერმოსი, ქვაბი, ყავის საფქვავი. თუ რეცეპტი მოითხოვს ინფუზიის გახურებას წყლის აბაზანაში, უნდა მოამზადოთ სხვადასხვა ზომის ორი ტაფა. პატარა ჭურჭელი მოათავსეთ მასზე უფრო დიდ ჭურჭელზე რომელშიც წყალი უნდა ადუღდეს. სასურველია დუღილის ქვაბის ძირში მოათავსოთ ნაქსოვი ბამბის ხელსახოცი, რომ შეამციროთ დუღილის ინტენსივობა. ზედა ტაფა მსუბუქად უნდა შეეხოს მდუღარე წყლის ზედაპირს თავისი ფსკერით.

სელის ჟელე თერმოსში “ანთების საწინააღმდეგო”: სელის თესლის ეს ვერსია განსაკუთრებით კარგია კუჭისა და ნაწლავების ანთებითი დაავადებების დროს, რომლებიც დაკავშირებულია ლორწოვანი გარსის ეროზიასთან (დაზიანებასთან). სასმელის მომზადებაში რთული არაფერია. გამოიყენება სელის თესლი. ინგრედიენტების რაოდენობა მითითებულია სასმელის ორი ჭიქის მოსამზადებლად.

შემადგენლობა: სელის თესლის 1 კოვზი; ორი ჭიქა მდუღარე წყალი. მომზადების მეთოდი: ჩაყარეთ მშრალი სელის თესლი თერმოსში; აადუღეთ მითითებული რაოდენობის წყალი ცალკე. და შემდეგ ეს ადუღებული წყალი ჩაასხით თერმოსში. აუცილებელია ნარევის დაყოვნება რვა საათის განმავლობაში. უმჯობესია ნარევი მოამზადოთ საღამოს, ხოლო დილით უკვე მზად იქნება.

დილით გაწურეთ ინფუზია და მიიღეთ შემდეგნაირად: ნახევარი ჭიქა დღეში ოთხჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე. ჟელე მიღების ერთი სრული კურსი – ათი დღეა.

სელის ჟელე წყლის აბაზანაში “ორგანიზმის გაწმენდვა”: სელის თესლის დეკორექციაზე დაფუძნებული სასმელი არამარტო კურნავს კუჭის ლორწოვან დაზიანებებს, არამედ ხელს უწყობს ორგანიზმის გაწმენდას. სასმელი შლის ტოქსინებს, არა მხოლოდ აღადგენს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის ჯანმრთელობას, არამედ აძლიერებს იმუნურ სისტემას. გარდა ამისა, სელის თესლი ხელს უწყობს წონის დაკლებას. ნაწლავები იწყებენ ბუნებრივად და თავისუფლად წმენდას, კუჭშეკრულობას აჩერებს, შეშუპება ქრება.

შემადგენლობა: სელის თესლის ერთი სუფრის კოვზი; ნახევარი ლიტრი მდუღარე წყალი. მომზადების მეთოდი: მოათავსეთ სელის თესლი პატარა ქვაბში და დაასხით მდუღარე წყალი. დაახურეთ თავსახური. ეს ქვაბი მოათავსეთ სხვა მასზე უფრო დიდ ქვაბზე, რომელშიც სხვა წყალი დუღს. უნდა მოხდეს ამ ნარევის გათბობა წყლის ორთქლის მეშვეობით მინიმუმ ორი საათის განმავლობაში. შემდეგ კი გადაწურეთ ნარევი და დალიეთ ზემოთ აღწერილი სქემის შესაბამისად.

თუ სელის თესლს დაამატებთ თაფლს, ჩირებს, ქიშმიშს, ქლიავს, მიიღებთ უგემრიელეს სასმელს. მან შეიძლება კარგად შეცვალოს საკვები.

ქისელი სელის ფქვილის ან სელის თესლის საფუძველზე ასუფთავებს პრობლემურ კანს, კურნავს ღვიძლის დაავადებებს (მათ შორის ციროზის დროს), კუჭს, ფარისებრ ჯირკვალს, ნაწლავებს და აქვს სასარგებლო გავლენა ზოგადად საჭმლის მონელებაზე. გარდა ამისა, სასმელის მიღება საშუალებას გაძლევთ გაწმინდოთ სისხლძარღვები, დაასტაბილიზოთ არტერიული წნევა და შეამციროთ უეცარი ინფარქტისა და ინსულტის რისკი.

სელის თესლის გამოყენებისას მნიშვნელოვანია დაიცვას წესები: თქვენ არ შეგიძლიათ შეინახოთ სასმელი მაცივარში; ის უნდა დალიოთ მხოლოდ ახლად მომზადებული. რამდენიმე საათში, ის არა მხოლოდ კარგავს ყველა სარგებელს, არამედ შეიძლება გამოიწვიოს დიარეა. სელის ჟელე მიღების დროს უნდა დალიოთ უფრო მეტი სუფთა წყალი; მკურნალობის კურსი ძირითადი სქემის მიხედვით არ უნდა აღემატებოდეს ათი დღის განმავლობაში. გამოხატული ეფექტის მისაღწევად, თქვენ უნდა გაატაროთ სამი ან ოთხი კურსი, მონაცვლეობით ათდღიანი შესვენებით. მნიშვნელოვანია, რომ არ გადააჭარბოთ სელის თესლის დღიურ მიღებას. ეს არის ორი სუფრის კოვზი. წონის დაკლებისთვის დღეში თესლის მაჩვენებელი 50 გრამია.

აუცილებლად სანახავი:ყველაზე ძლიერი ბუნებრივი საშუალება ფეხების შეშუპების წინააღმდეგ!

საოცრად ეფექრტური მრავალძარღვა, რომლის შესახებაც აი რა უნდა იცოდეთ..

საოცრად ეფექრტური მრავალძარღვა, რომლის შესახებაც აი რა უნდა იცოდეთ..

შესაძლოა ბევრს გაუგონია ამ მცენარის სასიკეთო თვისებების შესახებ, მაგრამ ადამიანთა მხოლოდ მცირე რაუდენობამ იცის თუ როგორ უნდა გამოიყენოს ეს მცენარე სწორად, რომ მისი სარგებელი ნამდვილად გამოვლინდეს.

მრავალძარღვა: უნიკალური საშუალებაა გველისა და ფუტკრის ნაკბენის დროს

მცენარის სამკურნალო ძალა უკვე ცნობილი იყო ჯერ კიდევ ჩვენი წელთაღრიცხვის პირველ საუკუნეებში. მცენარის ძირითადი გამოყენებაა გველის, ფუტკრის ნაკბენის, მწვავე ჩირქოვანი სეპტიური ანთებითი პროცესების, ფლეგმონიის, აბსცესიის, შხამიანი ნაკბენის თუ ჩირქოვანი ფლეგმონას მკურნალობა. იმისათვის, რომ მცენარემ მოახდინოს თავისი მოქმედება, საჭიროა მისი ფოთლების დაბლენდერება ან ჩაქუჩით განადგურება – ისე, რომ წვენი გამოედინოს. და სწორედ მიღებული ამ მწვანე “ფაფით” უნდა გადაფაროთ სხეულის დაზიანებული ადგილი. გარდა ამისა, მრავალძარღვა შეგიძლიათ მიირთვათ ნედლად.

ვინ იყენებს ასე მცენარეებს? უხსოვარი დროიდან ამ მცენარეს ამ მეთოდით იყენებდენენ. მაგალითად გიურზას სასიკვდილო ნაკბენის დროს – როდესაც შეშუპება უკვე ყელამდე აღწევს – ამ მცენარის გამოყენებით ის ქრება ნახევარ საათში. ჩირქოვანი ფლეგმონი, როდესაც ოფიციალური მედიცინა გვთავაზობს მკლავის ამპუტაციას, თუ მცენარეს გავიჩერებთ მთელი ღამის განმავლობაში, ის შედეგს ნამდვილად დადებს. ფუტკრის ნაკბენი – მყისიერად ქრება მცენარის გამოყენების შემდეგ. ერთადერთი მთავარი პრობლემა ის არის, რომ ეს მცენარე ზუსტად ამ სეზონზე მხოლოდ გაზაფხულზეა ხელმისაწვდომი. ალბათ ხშირადაც შეგხვედრიათ თქვენს ეზოში, ან ნაკვეთში ან უბარალოდ მინდორში სასეირნოდ გასულს. ამიტომ თუ გსურთ ამ ანტიბიოტიკის და ანტიდოტის საოცარი ეფექტურობით სარგებლობა ნებისმიერ სეზონზე, უნდა გააკეთოთ ალკოჰოლის ექსტრაქტი. რაც მოგცემთ საშუალებას ამ მცენარის საოცარი ეფექტურობით ყველა შემთხვევაში ისარგებლოთ. თან სპირტის ექსტრაქტორის შენახვა სამუდამოდ შეიძლება. მისი გაკეთება კი ძალიან მარტივია: სამი ლიტრიანი მინის ქილა შეავსეთ კარგად გარეცხილი მცენარის ფოთლებით. შემდეგ კი მას პირამდე დაასხით ჩვეულებრივი არაყი. საჭიროების შემთხვევაშ კი ეს ნაზავი გამოიყენეთ.

მართალია გველები არ იკბინებიან ზამთარში, მაგრამ თუ ვინმემ, მაგალითად, სოფელში ნაჯახით ფეხი დაიზიანა და ჭრილობა დაინფიცირდა, მაშინ ხელსახოცი დაატენიანეთ ალკოჰოლური მცენარის ნაყენით და დაიდეთ ჭრილობაზე.

ჯანმრთელობის ფასი ნამდვილად არაფერია, ამიტომ გაუფრთილდით მას და შეძლებისდაგვარად გამოიყენეთ ბუნებრივი საშალებები რადაგან ის მაინც გეცოდინებათ, რომ მათი საზიანო ეფექტი თითქმის მინიმუმადეა დაყვანილი, ხოლო ეფექტურობა წლების განმავლობაში მრავალი თაობების მიერაა დადასტურებული.

დაიწყეთ ამ ვიტამინის სწორად გამოყენება!! მეტი მისი სარგებელის და მიღების წესის შესახებ . . .

დაიწყეთ ამ ვიტამინის სწორად გამოყენება!! მეტი მისი სარგებელის და მიღების წესის შესახებ . . .

თევზის ქონი წარმოადგენს A და D ვიტამინების წყაროს. თევზის ქონს იყენებდნენ 18-20 საუკუნეებში რაქიტის სამკურნალოდ და პროფილაქტიკისთვის, დაავადება გამოწვეულია D ვიტამინის ნაკლებობით. დღესდღეობით მისი ყიდვა ძალიან ხელმისაწვდომია ყველასთვის სააფთიაქო ქსელებში. ის გამოიყენება სახსრების ტკივილის სამკურნალოდ და გულსისხლძარღვთა დაავადებების პროფილაქტიკისთვის.

თევზის ქონის შემადგენლობა და კალორიულობა: თევზის ქონი არის ცხიმოვანი მჟავა გლიცერიდების ნარევი და შეიცავს ბევრ ვიტამინს.

ვიტამინი A – 3333,3% დღიური ღირებულება 100 გრ მნიშვნელოვანია იმუნური სისტემისთვის. არეგულირებს რეპროდუქციულ ფუნქციას, პასუხისმგებელია კანისა და მხედველობის ორგანოების ჯანმრთელობისთვის. ვიტამინი D – 2500% დღიური ღირებულება 100 გრ იგი მონაწილეობს მრავალ პროცესში, გაციებისა და გრიპის პროფილაქტიკამდე. D ვიტამინი ასუფთავებს ტვინს მძიმე მეტალებისგან. D ვიტამინის უკმარისობა იწვევს აუტიზმს, ასთმას და 1 და 2 ტიპის დიაბეტს, აგრეთვე კალციუმის მეტაბოლიზმის დაქვეითებას. ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავები – ყოველდღიური ღირებულების 533,4% 100 გრამზე. თევზები მიიღებენ ომეგა -3 ცხიმოვან მჟავებს ფიტოპლანქტონის მოხმარებით, რომელიც შთანთქავს მიკრო წყალმცენარეებს. ეს არის ანტიოქსიდანტები, რომლებიც ამცირებენ ანთებას და აძლიერებენ სისხლძარღვებს. ვიტამინი E_ აჩქარებს მეტაბოლიზმს, პასუხისმგებელია რეპროდუქციულ ფუნქციაზე. თევზის ზეთში სხვა მინერალები და ვიტამინები გვხვდება უფრო მოკრძალებული რაოდენობით.

თევზის ზეთის კალორიული შემცველობაა 1684 კკალ 100 გრზე.

რა სახითაა თევზის ქონი: თევზის ქონის რეალიზაცია ხდება 2 ფორმით: კაფსულები და თხევადი.

თხევადი ფორმით, პროდუქტი შეფუთულია მუქი ფერის მინის ბოთლებში, სინათლის მიერ დეგრადაციის თავიდან ასაცილებლად.

კაფსულები მზადდება ჟელატინისგან. კაფსულებში თევზის ზეთის სარგებელი არ იცვლება, მაგრამ ამ ფორმით გამოყენება უფრო მოსახერხებელია. თევზის ზეთის კაფსულებს თევზის ნაკლებად სუნი აქვთ, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც მოხმარების წინ საყინულეში ათავსებენ.

თევზის ქონის სარგებელი: მისი უნიკალური თვისებები ამცირებს ანთებას, ასევე ამცირებს ართრიტის ტკივილს, თრგუნავს შფოთვასა და დეპრესიას და ხელს უწყობს ტვინსა და თვალებს.

ძვლებისა და სახსრებისთვის: თევზის ზეთი ეხმარება კუნთების ტკივილს და კრუნჩხვებს. იგი ანაცვლებს გარკვეული არასტეროიდული ანთების საწინააღმდეგო პრეპარატების გამოყენებას რევმატოიდული ართრიტით დაავადებულ პაციენტებში.

მთელი ცხოვრების განმავლობაში თევზის ზეთის მოხმარება ზრდის ძვლის მინერალურ სიმკვრივეს სიბერეში. განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ქალებისათვის თევზის ზეთის მიღება – ეს ხელს უწყობს ოსტეოპოროზის თავიდან აცილებას პოსტმენოპაუზის პერიოდში.

გულისა და სისხლძარღვებისთვის: თევზის ზეთის მიღება ყოველდღიურად ამცირებს გულის დაავადებების და ჰიპერტენზიის რისკს, აუმჯობესებს სისხლძარღვების ჯანმრთელობას, ამცირებს ლიპიდებს და ამცირებს ქოლესტერინის ნადების დაგროვების რისკს.

თევზის ქონის სარგებელი: ნერვებისა და ტვინისთვის_ აუტიზმი, გაფანტული სკლეროზი, უძილობა, შაკიკი, დეპრესია, შიზოფრენია დაავადებებია, რომელთა თავიდან ასაცილებლად თევზის ზეთი დაგეხმარებათ. იგი ამცირებს შფოთვას, აუმჯობესებს ცერებრალური სისხლის მიმოქცევას და აფერხებს ალცჰეიმერის დაავადების პროგრესირებას. თევზის ქონი დიეტური დანამატების სახით ხელს უშლის აგრესიას სტრესულ პირობებში.

თვალებისთვის: თევზის ზეთი შეიცავს უამრავ ვიტამინ A- ს, ამიტომ რეგულარული გამოყენების შემთხვევაში, სმენის დაკარგვისა და ახლომხედველობის საშიშროება არ შეგექმნებათ.

ფილტვებისთვის: თევზის ზეთი წამალია ზედა სასუნთქი გზების, გრიპის, გაციების, ტუბერკულოზისა და ასთმის დაავადებების დროს.

კუჭ-ნაწლავის ტრაქტისა და ღვიძლისთვის: თევზის ზეთში D ვიტამინი ამცირებს მსხვილი ნაწლავის კიბოს, სიმსუქნისა და კრონის დაავადების რისკს. პროდუქტის რეგულარული მიღება გააძლიერებს ღვიძლს და გაასუფთავებს მას ტოქსინებისგან.

პანკრეასისთვის: დანამატი უზრუნველყოფს 1 და 2 ტიპის დიაბეტის პროფილაქტიკას. რეპროდუქციული სისტემისთვის; თევზის ზეთი აუმჯობესებს რეპროდუქციული სისტემის მუშაობას – სტაბილური ჰორმონალური დონე აიხსნება ომეგა -3 ცხიმოვანი მჟავების არსებობით. ვიტამინი E ამცირებს კისტოზური ფიბროზის განვითარების ალბათობას.

როგორ მივიღოთ თევზის ზეთი: კანისთვის_ თევზის ზეთი ეფექტურია გარედან ფსორიაზისა და ეგზემის საწინააღმდეგოდ. შინაგანი მიღება ამცირებს მზის დამწვრობის რისკს. იმუნიტეტისთვის: თევზის ზეთი იცავს, სეფსისის, ანთების და ნაადრევი დაბერებისგან. პროდუქტი მოქმედებს როგორც ანტიოქსიდანტი და ათავისუფლებს ანთებას. თევზის ზეთი კარგია გულისა და ტვინის ჯანმრთელობისთვის. მას შეუძლია თავიდან აიცილოს ფსიქიკური აშლილობები და შეამციროს შიზოფრენიის სიმპტომები და შეინარჩუნოს კანისა და ღვიძლის ჯანმრთელობა.

როგორ მივიღოთ თევზის ზეთი_ თევზის ზეთის თითქმის ყველა ბრენდი შეიცავს 400-დან 1200 სე-მდე თითო D კოვზი ვიტამინი და 4,000-დან 30,000 სე ვიტამინი

რეკომენდებული D ვიტამინის ყოველდღიური მიღება: ბავშვები – არაუმეტეს 200-600 სე, ასაკის მიხედვით; მოზრდილები – 2,000-დან 10,000 სე დღეში, წონის, სქესის, კანის ფერისა და მზის ზემოქმედების შესაბამისად; მოხუცები – 3000 სე; აუტისტი ბავშვები – 3500 სე. თევზის ზეთის დოზები განსხვავდება დანამატის მიზნიდან გამომდინარე. ზოგადი ჯანმრთელობისთვის საკმარისია 250 მგ თევზის ზეთი, რომლის მიღება თევზის მოხმარებით შეგიძლიათ.

თუ მიზანი დაავადებასთან ბრძოლაა, მაშინ 6 გრ. თევზის ზეთი მთელი დღის განმავლობაში ყველაზე ეფექტური იქნება. საშუალო ადამიანისთვის უმჯობესია მიიღოთ დღეში 500 მგ, ხოლო გულის დაავადებების მკურნალობისა და პროფილაქტიკის დროს ის უნდა გაიზარდოს 4000 მგ-მდე. ორსულმა ქალებმა უნდა გაზარდონ თევზის ზეთის მიღება დღეში მინიმუმ 200 მგ-ით. თუმცა უმჯობესია ექიმთან განიხილოთ სწორი დოზა.

თევზის ზეთის სასარგებლო თვისებები: გასახდომი თევზის ზეთი_ თევზის ზეთი პირდაპირ გავლენას არ ახდენს სხეულის წონაზე. ეს აჩქარებს ნივთიერებათა ცვლას, კურნავს ღვიძლს, სისხლძარღვებს და საჭმლის მომნელებელ ორგანოებს. ასეთი ჯანმრთელი სხეული უფრო სწრაფად იკლებს წონას.

თევზის ზეთის სარგებელი და ზიანი_ დოზის გადაჭარბების შესაძლო შედეგები: ჰიპერვიტამინოზი და ვიტამინების A და D ტოქსიკურობა; ტოქსინების დაგროვება.ალერგია თევზის ზეთმა შეიძლება გამოიწვიოს რეაქციები იმ ადამიანებში, ვინც ალერგიულია თევზისა და ჭურვის მიმართ; კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის პრობლემები – გულისრევა, განავლის გაფხვიერება და მუცლის მოშლა. დანამატს შეუძლია შეამციროს სისხლის შედედება. მიიღეთ მცირე რაოდენობით თევზის ზეთი ან დროებით შეწყვიტეთ მისი სმა, თუ იღებთ სისხლის გამათხელებელ მედიკამენტებს, როგორიცაა ასპირინი, ვარფარინი ან კლოპიდოგრელი.

ცნობილია კონტრაცეპტივებთან ურთიერთქმედების შემთხვევები და ორლისტატის შემცველი წონის დასაკლებ წამლებთან. ამ მედიკამენტების მიღებისას აუცილებლად მიმართეთ ექიმს. იშვიათ შემთხვევებში სისხლში შაქრის დონე გაიზარდა, უძილობა და წონის მომატება გამოჩნდა. კაფსულებში თევზის ზეთის მავნებლობა აღემატება თხევადი ფორმით მიღებისას.

როგორ ავირჩიოთ თევზის ზეთი: დღეს ბევრი დანამატი შეიცავს შემავსებლებს ან სინთეზურ ინგრედიენტებს. ისინი შეიძლება იყოს მწარე და ყოველთვის არ აქვთ ცხიმოვანი მჟავების სწორი თანაფარდობა. შეიძინეთ თევზის ზეთი, რომელიც შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, როგორიცაა ასტაქსანტინი. ასეთი პროდუქტი არ დაჟანგდება.

როგორ შევინახოთ თევზის ზეთი: თევზის ზეთს შეუძლია დაიჟანგოს, თუ მზეზე ან სითბოზე დარჩება. შეინახეთ თევზის ზეთის ბოთლი ან კაფსულა მაცივარში, რომ არ გაფუჭდეს. არ გამოიყენოთ ისინი, მაშინაც კი, თუ ისინი ოდნავ მწარე გემოვნებას დაიწყებენ.

ესაუბრეთ თქვენს ექიმს და შეიტანეთ თევზის ზეთი, როგორც სასარგებლო დანამატი თქვენი ოჯახის ყოველდღიურ დიეტაში. მისი უნიკალური შემადგენლობა ხელს შეუწყობს ჯანმრთელობის შენარჩუნებას მწიფე სიბერემდე.

ზოგი რამ ქოლესტერინის შესახებ. თუ მაღალი ქოლესტერინი გაქვთ ეს უნდა გაითვალისწინოთ

ზოგი რამ ქოლესტერინის შესახებ. თუ მაღალი ქოლესტერინი გაქვთ ეს უნდა გაითვალისწინოთ

ქოლესტერინი არის რბილი, ცვილისებრი კონსისტენციის ნივთიერება, რომელიც წარმოადგენს სამშენებლო მასალას უჯრედული მემბრანებისათვის - სხეულის ყველა უჯრედისის მემბრანისთვის, იგი მრავლადაა ნერვულ ქსოვილში, ქოლესტერინი აუცილებელია მრავალი ჰორმონის ფორმირებისთვის, მნიშვნელოვანია ცხიმში ხსნადი ვიტამინების მეტაბოლიზმი, A, D, E, K ვიტამინების ჩათვლით. ღვიძლი აწარმოებს მთლიანი ქოლესტერინის 80% -ს, ხოლო დანარჩენი საკვებიდან მოდის.

ყველა ორგანიზმისა და სისტემის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის ქოლესტერინი აუცილებელია, მაგრამ მისი სიჭარბე სისხლძარღვების შიდა კედელზეა განთავსებული. ნაწიბურების ქსოვილი იზრდება ამ დეპოზიტების გარშემო, იქმნება კალციუმის დეპოზიტები. ასე იქმნება ათეროსკლეროზული დაფა, რომელიც ავიწროვებს ჭურჭლის სანათურს, ამცირებს სისხლის ნაკადს და თრომბის დამატება იწვევს მის ბლოკირებას.

ჭარბი ქოლესტერინისგან თავის დასაღწევად კარგი საშუალებაა დიეტა:

-საკვებ რაციონში მაქსიმალურად უნდა შემცირდეს ნაჯერი ცხიმების რაოდენობა-ხორცი, კარაქი, ყველი და რაფინირებული კარაქი. შეცვალეთ ეს პროდუქტები თევზით, ქათმის ხორცით, უცხიმო რძის პროდუქტებით, მცენარეული ზეთით, რეკომენდებულია თხილის, არაქისის მიღება. ისინი შეიცავს ზეითუნის ზეთს. საკვებს ყოველდღიურად 2-3  სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი უნდა დაამატოთ.
-1 კვერცხის გული 275 მგ ქოლესტერინს შეიცავს. ამიტომაც ნუ გადააჭარბებთ- 1 კვირის მანძილზე 3 კვერცხზე მეტს ნუ მიირთმევთ. დამატებით შეგიძლიათ გამოიყენოთ მხოლოდ კვერცხის ცილა, რომელიც ქოლესტერინს არ შეიცავს.
-უპირატესობა მიანიჭეთ ლობიოსა და მსგავს პროდუქტებს. ისინი შეიცავენ ნივთიერება პექტინს, რომელიც ორგანიზმიდან  ქოლესტერინს გამოდევნაში დაგეხმარებათ.
-მიირთვით რაც შეიძლება მეტი ხოლი, ის ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს. სისხლში ქოლესტერინის კონცენტრაციის 1%-ით დაკლება დაახლოებით 2%-ით ამცირებს გულის იშემიური დაავადებით გამოწვეულ სიკვდილიანობას.

-ჩართეთ მენიუში შვრიის ბურღული, რომელიც ასევე მდიდარია პექტინით. მიირთვით უცხიმო ხორცი, მხოლოდ ზომიერად. ცხიმგამოცლილი რძე და მისი პროდუქტები საუკეთესოა ქოლესტერინთან საბრძოლველად.

-მიირთვით ნედლი ნიორი (აქაც რა თქმა უნდა ზომიერების დაცვა აუცილებელია). დალიეთ ნაკლები ყავა. ქოლესტერინის დონე ბევრად მაღალი აქვთ იმ ადამიანებს, ვინც დღეში 2 ჭიქა ყავას სვამს.
-არ მოწიოთ! მწეველების სისხლში ქოლესტერინის დონე მნიშვნელოვნად მაღალია არამწეველებთან შედარებით. დადასტურებულია, რომ C და E ვიტამინები სისხლში ქოლესტერინის დონეს ზრდის.

-აკონტროლეთ წონა! ჭარბწონიანი ადამიანის ორგანიზმში მეტია ქოლესტერინი.
-მეტი იმოძრავეთ და ივარჯიშეთ. ინტენსიური ფიზიკური დატვირთვა ამცირებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს.

სისხლში ქოლესტერინის მაღალი კონცენტრაციის წინააღმდეგ მოქმედებს:
ჩაი, სპირულინა-ცილებით მდიდარი ზღვის წყალმცენარე, ქერი, ბრინჯი, აქტივირებული ნახშირი-ის უერთდება ქოლესტერინის მოლეკულებს და ორგანიზმიდან გამოდევნის მას.

დიეტა ქოლესტერინის დონეს მნიშვნელოვნაად უქვეითებს მხოლოდ ადამიანთა ერთ მესამედს, ხშირად საჭირო ხდება მედიკამენტური მკურნალობა. ეს უკანასკნელი იმ შემთხვევაშია რეკომენდირებული, როცა ქოლესტერინის დონე სისხლში 4,9 მმოლ/ლ (160 მგ%) აღემატება.

დიდგულას ნაყენი დაგეხმარებათ სიცოცხლის გახანგრძლივებაში

დიდგულას ნაყენი დაგეხმარებათ სიცოცხლის გახანგრძლივებაში

დიდგულა ხშირად ეშლებათ ანწლში, რადგან მათ შორის მცირე გარეგნული სხვაობაა. თუმცა, სამკურნალო თვისებებით დიდად განსხვავდებიან. ანწლისგან განსხვავებით, დიდგულას ნაყენს უკუჩვენება არ გააჩნია.
დიდგულა მაღალი ტოტებგაშლილი ბუჩქი ან დაბალი ხეა, მიეკუთვნება ცხრატყავისებრთა ოჯახს. ტოტების გული რბილი და თეთრია. აქვს თეთრი ან მოყვითალო-მოთეთრო, ყვავილედებად შეკრებილი ყვავილები, ნაყოფი მოშავო-მოიისფრო კენკრასებრია, წვნიანი, 3 თესლით. დიდგულას ყვავილსა და ნაყოფს იყენებენ მედიცინაში. ფოთოლი შეიცავს A ვიტამინს, ნაყოფს იყენებენ საჭმელად და საღებავის დასამზადებლადაც კი.

დიდგულა უძველესი დროიდანვე იყო ცნობილი, როგორც სამკურნალო მცენარე. ხოლო მისმა პოპულარობამ ევროპაში პიკს მიაღწია შუა საუკუნეებში. მიიჩნეოდა წმინდა მცენარედ და მის სამკურნალო ძალაზე იქმნებოდა ლეგენდები. ძველად თურმე მოხუცებულები დიდგულას თავიანთი დღეგრძელობის მიზეზად თვლიდნენ (მათ რაციონში მუდმივად შედიოდა დიდგულა).

სამკურნალო მიზნით იყენებენ მცენარის ყვავილს, ნაყოფსა და ქერქს. დიდგულას ყვავილს ახასიათებს შარდმდენი, ოფლმდენი, სიცხის დამწევი და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები: 15-15 გრამ გამხმარ ყვავილს დაასხით 200 მლ/ლ მდუღარე წყალი, გააჩერეთ 20 წუთი, დროის გასვლის შემდეგ გადაწურეთ და სითხე მიიღეთ ჭამამდე 15 წუთით ადრე. სასურველია ლარინგიტის, ბრონქიტის, ბრონქოექტაზისა და გრიპის დროს. ის შეიძლება გამოიყენოთ ინჰალაციისთვის და პირში გამოსავლებად, დღეღამური დიურეზიის გასაზრდელად და შეშუპების შესამცირებლად. ნაყენი რეკომენდირებულია თირკმლების დაავადების, რევმატიზმისა და ნიკრისის ქარის დროს.

დიდგულას ნაყოპი საჭმელად ვარგისი და გემრიელია, ახასიათებს ოფლმდენი და კუჭში გამხსნელი თვისებები. ასევე შარდმდენია დიდგულასქერქიც. ამიტომაც, მისი ექსტრაქტი რეკომენდებულია თირკმლებითა და გულ-სისხლძარღვებით დაავადებულ ადამიანებისთვის შეშუპების დროს.

ხალხურ მედიცინაში დიდგულას ქერქით მკურნალობდნენ წითელ ქარს, ყვავილების ნახარშით კი თავის ტკივილს. ნაყოფს აძლევდნენ ხველების დროს, რძეში მოხარშული ყვავილებით კი, მკურნალობდნენ ჩირქოვან მუწუკებს.

დიდგულა შეიცავს გლიკოზიდებს, ორგანულ მჟავებს, ეთეროვან ზეთებს, ფლავონოიდებს, მთრიმლავ ნივთიერებებს, სტეროიდულ ჰორმონს, რომელიც ასტიმულირებს ენდოკრინული ჯირკვლების ფუნქციას. თანამედროვე ფიტოთერაპევტები დიდგულას მიიჩნევენ ზოგად გამაჯანსაღებელ საშუალებად, რომელიც აუმჯობესებს თირკმელზედა ჯირკვლების ფუნქციას, აქვს იმუნიტეტის ამაღლებისა და ანაბოლიტური ზემოქმედების უნარი და, რაც მთავარია, შუა საუკუნეების ლეგენდების მიხედვით, სიცოცხლესაც კი ახანგრძლივებს.

აი რატომ არ უნდა მიაყოლოთ საკვებს წყალი! ეს აქამდე არ ვიცოდი

აი რატომ არ უნდა მიაყოლოთ საკვებს წყალი! ეს აქამდე არ ვიცოდი

თითქმის ყველა ექიმი და დიეტოლოგი დაჟინებით მოითხოვს, ლუკმა დავღეჭოთ 80-ჯერ, თუ არა, 30-ჯერ მაინც. ალბათ ყველასთვის ცხადია, რომ ჭამის დროს ამის დათვლა მოსაბეზრებელია და თან დამღლელიც. ამიტომ ჩაყლაპვის სიგნალად უნდა იქცეს ის მომენტი, როდესაც საკვები მიაღწევს თხევად კონსისტენციას. იმისთვის რომ სწრაფად მიაღწიოს ამ შედეგს, ბევრი საკვებს აყოლებს წყალს, რაც ძალიან მავნეა ადამიანის ორგანიზმის ჯანმრთელობისათვის და უარყოფითად მოქმედებს საკვების მონელებაზე. ნერწყვის ფერმენტები ხლეჩენ სახამებელსა და ზოგიერთ ცილას, მუცინები (ყბისა და ენისქვეშა სანერწყვე ჯირკვლების სეკრეტი) კი ხელს უწყობს საკვენის დაგუნდავებას და საყლაპავ მილში გატარებას, ეკვრის კუჭისა და ნაწლავების კედლებს, იცავს მათ კუჭისა და ნაწლავთა წვენების ფერმენტების ზემოქმედებისაგან. ყველა საკვები ნივთიერება ნამცეცდება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში და იღებს თხევად სახეს.

როგორც წესი, დიდი ლუკმები ცუდად მუშავდება, კუჭში ლპობადი დუღილის მიზეზი ხდება, შედეგად ქვეითდება ორგანიზმისთვის საჭირო ნივთიერებების ათვისების ხარისხი. ორგანიზმი მიღებული საკვებიდან ითვისებს მხოლოდ იმ რაოდენობას, რაც მას სჭირდება. გარდა ამისა, დიეტოლოგები გვირჩევენ, რომ ჩაყლაპვის წინ "დავღეჭოთ" თხევადი საკვებიც-რძე, მაწონი, ჩაი, წვენი და წყალიც კი, რათა შეუერთდეს ნერწყვის გარკვეულ რაოდენობას.

Kop.ge არის სივრცე, რომელიც გთავაზობთ რჩევებს ჯანმრთელობის, თავის მოვლისა და ყოველდღიური საქმიანობის შესახებ. ჩვენი მიზანია მოგაწოდოთ ინფორმაცია ისეთი ნატურალური საშუალებებისა და რეცეპტების შესახებ, რომლებიც დაგეხმარებათ გაიუმჯობესოთ ჯანმრთელობა, გახდეთ უფრო ლამაზები და გაიმარტივოთ ყოველდღიური საქმეები. რაც მთავარია, ამ ყველაფერს აკეთებთ სახლში, სიამოვნებას იღებთ პროცესით და ზოგავთ საკმაოდ დიდი თანხას.

ბევრი ინფორმაცია, რომელსაც ჩვენი საიტიდან შეიტყობთ, თქვენი ყოველდურობის ნაწილი გახდება. თქვენს გამოცდილებას გაუზიარებთ ახლობლებსაც და კიდევ უფრო მეტ ადამიანს გავუმარტივებთ ყოველდღიურობას. kop.ge დაგარწმუნებთ, რომ სულაც არ არის ძვირადღირებული პროცედურები ან პროდუქტები საჭირო იმისათვის, რომ იყოთ ჯანმრთელები, ლამაზები და საუკეთესო დიასახლისები. თქვენ სახლის პირობებშიც შეგიძლიათ მიაღწიოთ სასურველ შედეგებს ისეთი საშუალებების დახმარებით, რომლებიც ყველას სამზარეულოში თუ ეზოში მოიპოვება.

kop.ge -ზე გამოქვეყნებული რეცეპტები და რჩევები არ არის საზიანო ჯანმრთელობისთვის. თუმცა, სასურველია, რომელიმე სამკურნალო რეცეპტის გამოყენებამდე კონსულტაცია გაიაროთ ექიმთან.

ველური მცენარის წარმოუდგენლად სასარგებლო თვისებები!! მიზეზი რის გამოც მისი გამოყენება უნდა დაიწყოთ . . .

ველური მცენარის წარმოუდგენლად სასარგებლო თვისებები!! მიზეზი რის გამოც მისი გამოყენება უნდა დაიწყოთ . . .

რატომ არის ეს მცენარე ასეთი კარგი? ამაზე სტატიაში უფრო დეტალურად ვისაუბროთ.

ეს მცენარე ფართოდ არის გავრცელებული მთელ მსოფლიოში. იგი ხალხში ცნობილია როგორც ძალიან აგრესიული სარეველა. თუმცა მის სამკურნალო თვისებების შესახებაც ცნობილია დიდი ხანია. სამკურნალო თვისებების მიხედვით, ნარშავი უნიკალური და მრავალმხრივი მცენარეა. რატომ არის ასეთი კარგი ის? ამაზე უფრო დეტალურად ვისაუბროთ. მცენარეს აქვს ძლიერი ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებები. ჩვეულებრივ, მას სხეულის დეტოქსიკაციისთვის იყენებენ.

ნარშავის: სამკურნალო თვისებები და გამოყენება
იგი გამოიყენება ღვიძლისა და ნაღვლის ბუშტის დაავადებების სამკურნალოდ. ძირითადი რძე, ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებია ფლავონოიდები და ფლავოლინანები, რომლებიც ერთობლივად ცნობილია როგორც სილიმარინი. ტრადიციულად, ნარშავი მრავალი დაავადების კომპლექსური თერაპიის დროს გამოიყენება.

როგორც სამკურნალო მცენარე, ეფექტურია ღვიძლის პრობლემების დროს, ასტიმულირებს ლაქტაციას, აქვს დამამშვიდებელი და ტკივილგამაყუჩებელი თვისებები, გველის ნაკბენებსა და სოკოებით მოწამვლასაც უწყობს ხელს. გარდა ამისა, ნარშავას აქვს სასარგებლო გავლენა საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობაზე, ზრდის საკვები ენზიმების, ნაღვლის წარმოქმნას და ათავისუფლებს სხეულის ლორწოვან გარსებზე ანთებას.

როგორც წამალი-რძიანა 2000 წელზე მეტია ცნობილია როგორც სამკურნალო მცენარე. ეს არის მცენარე საკმაოდ მაღალი და ეკლიანი ღეროთი და დამახასიათებელი მეწამული ყვავილებით. ის მიეკუთვნება Asteraceae ოჯახს, რომელშიც შედის ნაცნობი მზესუმზირა და გვირილები. პირველი, ვინც აღწერა რძის ქერქის სამკურნალო თვისებები, იყო ბერძენი ექიმი და ბოტანიკოსი დიოსკორიდე (ძვ. წ. 40). მას ბევრი პოპულარული სახელი აქვს. ერთ-ერთი მათგანია რძიანაა. ამ მცენარემ მიიღო ეს სახელი თეთრი წვენის გამო, რომელიც გამოიყოფა ფოთლებიდან, თუ მას გაანადგურებთ, ამის წყალობით, მან მიიღო სხვა სახელიც, “რძის ეკალი”.

როგორც ანტიოქსიდანტური ბალახი, რძის ქერქი ეფექტურია თავისუფალი რადიკალების წინააღმდეგ. ანტიოქსიდანტური თვისებების წყალობით, შენელდება დაბერების პროცესი, რაც იწვევს სხვადასხვა დაავადებების განვითარებას და იმუნური სისტემის გაძლიერება. რძიანა ასევე ცნობილია ჰეპატოპროტექტორული და გამწმენდი მოქმედებით. სილიმარინი წარმატებით იქნა გამოყენებული მედიცინაში, როგორც ბუნებრივი საშუალება, ძლიერი ანტიოქსიდანტური მოქმედებით ღვიძლის დაავადებების სამკურნალოდ.

რძიანა წარმატებით გამოიყენება ღვიძლის დაავადებების სამკურნალოდ, როგორიცაა ციროზი, სიყვითლე, ჰეპატიტი, აგრეთვე ნაღვლის ბუშტის დაავადებები. ჩვენი ღვიძლი ფილტრის მსგავსად მუშაობს, იცავს ჩვენს სხეულს ტოქსინებისგან და აშორებს მავნე ნივთიერებებს (ალკოჰოლი, ანტიბიოტიკები, დამაბინძურებლები, მძიმე მეტალები და ა.შ.) არაერთხელ დადასტურდა რძის ქერქის სამკურნალო მოქმედება ღვიძლზე, ღვიძლის უჯრედებში თავისუფალი რადიკალების განეიტრალების ჩათვლით და ჰეპატოციტების სრული აღდგენაც კი.

აქ არის დიდი რაოდენობით სამკურნალო პრეპარატები, რომლებიც მზადდება რძის ქერქის საფუძველზე, ტაბლეტების, ფხვნილის, ზეთის, ნაყენის, ექსტრაქტისა და ჩაის სახით რძის კურკის კერძიდან. რძის ქერქის თესლი ასევე შეიძლება მიირთვათ ნედლად, მაგრამ ზოგადად სასურველია რძის ქერქის ექსტრაქტი ან რძის ქერქის დანამატები. ასე რომ, მისი თერაპიული ეფექტი უფრო მაღალია.

მეცნიერულად დადასტურებული სხვადასხვა უპირატესობა რძის ქერქის შესახებ:
რძის ქერქი ძლიერი ჰეპატოპროტექტორია: ღვიძლი ყველაზე დიდი შინაგანი ორგანოა. იგი ასრულებს მთელ რიგ სასიცოცხლო ფუნქციებს ორგანიზმში. რძიანა ხელს უწყობს ღვიძლის უჯრედების აღდგენას ორგანიზმიდან ტოქსინების მოცილებით, რომლებიც ღვიძლში გადიან. აქ ხდება მათი გაფილტვრა, უვნებლობა და განადგურება.

ჩვენი სისხლის ჯანმრთელობა დამოკიდებულია ღვიძლის ჯანმრთელობაზე. ის ყოველდღე ასუფთავებს სისხლს, ინარჩუნებს სხეულის ყველა სისტემის ნორმალურ ფუნქციონირებას. ღვიძლი მონაწილეობს ჰორმონების, ნაღვლის მჟავების სინთეზში, რომლებიც ანაწილებენ ცხიმებს საკვებიდან, უზრუნველყოფს ორგანიზმის ენერგიის საჭიროებებს და ა.შ. სწორედ ამიტომ, ღვიძლის უკმარისობა იწვევს უზარმაზარ პრობლემებს ორგანიზმში.

რძიანა მრავალი საუკუნის განმავლობაში წარმატებით გამოიყენებოდა ისეთი დაავადებების სამკურნალოდ, როგორიცაა: ღვიძლის ალკოჰოლური დაავადება; მწვავე და ქრონიკული ვირუსული ჰეპატიტი; ტოქსიკური ღვიძლის დაზიანება; ახანგრძლივებს ღვიძლის ციროზით დაავადებულ პაციენტებს. უნდა აღინიშნოს, რომ მიუხედავად იმისა, რომ რძიანას პრეპარატები ფართოდ გამოიყენება ჰეპატობილიარული სისტემის სამკურნალოდ, არ არსებობს მეცნიერულად დასაბუთებული მტკიცებულება იმის შესახებ, რომ მას შეუძლია ხელი შეუშალოს მათ განვითარებას, განსაკუთრებით არაჯანსაღი ცხოვრების წესის პირობებში.

რძის შტო კარგია ქოლესტერინის შესამცირებლად: ცუდი ქოლესტერინის მომატებული დონე ხელს უწყობს სისხლძარღვების კედლებზე ათეროსკლეროზული ფოლაქების წარმოქმნას, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს სისხლძარღვთა ბლოკადა და თრომბოზიც კი. როგორც მოგეხსენებათ, ქოლესტერინი წარმოიქმნება ღვიძლში. რძიანა დადებითად მოქმედებს ღვიძლზე, აკონტროლებს ცუდი ქოლესტერინის გამომუშავებას, ამით ინარჩუნებს გულის ჯანმრთელობას, ასუფთავებს სისხლს და ხელს უშლის ჟანგვითი სტრესის შესაძლებლობას.

წინასწარი გამოკვლევების თანახმად, რძიანას ექსტრაქტის გამოყენება ტრადიციულ თერაპიებთან ერთად მნიშვნელოვნად აუმჯობესებს ლიპიდურ პროფილს.

ის ხელს უშლის და აკონტროლებს დიაბეტს: ეფექტურად აკონტროლებს შაქრიანი დიაბეტის მოწესრიგება სისხლში გლუკოზის დონით. ექსპერიმენტული და კლინიკური გამოკვლევების თანახმად, რძიანას მიღება ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს ინსულინ რეზისტენტულ პაციენტებში, რადგან რძის ძეხვეული ზრდის ინსულინის მგრძნობელობას.

სამკურნალო მცენარეების ინსტიტუტის ამერიკელმა მეცნიერებმა დიაბეტით დაავადებულ პაციენტებში გამოავლინეს რძის შლის დადებითი მოქმედება. ექსტრაქტის მიღებამ ოთხი თვის განმავლობაში მნიშვნელოვნად გააუმჯობესა მათი გლუკოზისა და ინსულინის დონე, იმ პაციენტებთან შედარებით, ვინც პლაცებო მიიღო.

როგორც მოგეხსენებათ, ღვიძლი ნაწილობრივ არეგულირებს ჰორმონების სინთეზს, მათ შორის ინსულინის გამომუშავებას და მის შეყვანას სისხლში. ინსულინი ინარჩუნებს სისხლში შაქრის ნორმალურ დონეს, რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია დიაბეტის დროს.

ის ასევე ხელს უშლის ნაღველკენჭოვანი დაავადების განვითარებას: ღვიძლი უაღრესად მნიშვნელოვანი ორგანოა მთელი საჭმლის მომნელებელი სისტემის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის, საკვები ნივთიერებების ათვისებისა და ტოქსინების მოცილების პროცესისთვის, რომლებიც ჩვენს ორგანიზმში მოდიან საკვების, წყლისა და ჰაერის საშუალებით. საჭმლის მონელების პროცესში მონაწილე ყველა ორგანო – ღვიძლი, ნაღვლის ბუშტი, პანკრეასი, თირკმელები მჭიდროდაა დაკავშირებული ერთმანეთთან. ამიტომ, რძიანა ამით ხელს უშლის კენჭების წარმოქმნას ნაღვლის ბუშტში და თირკმელებში.

ანელებს დაბერების პროცესს: მას შემდეგ, რაც ანტიოქსიდანტები, რომლებიც შეიცავს რძეს, იცავს სხეულს თავისუფალი რადიკალების მავნე ზემოქმედებისგან, ასუფთავებს სისხლს და კუჭ-ნაწლავის ტრაქტებს ტოქსინებისა და ტოქსინებისგან, ამ მცენარეს შეუძლია შეანელოთ ორგანიზმში დაბერების პროცესები.

რძიანა და კანის ჯანმრთელობა: მას აქვს დამცავი მოქმედება კანზე, ამცირებს დაბერების ხილულ ნიშნებს. ამიტომ, რძიანას მიღება არის მარტივი გზა კანის მდგომარეობის გასაუმჯობესებლად, კანის მუქი ლაქების მოშორებისგან, ნაოჭების შესამცირებლად და კანის კიბოს განვითარების თავიდან ასაცილებლად.

კვლევამ აჩვენა, რომ სილიმარინი იცავს კანს ჟანგვითი სტრესისგან და ამცირებს სისხლის თეთრი უჯრედების რაოდენობას, რაც ხელს უწყობს სხეულის ადეკვატურ რეაგირებას ანთებაზე. ის ასევე ეფექტურია აკნეს დროს. აკნე არის კანის ქრონიკული ანთებითი დაავადება, რომელსაც შეუძლია კანის ნაწიბური. ეს შეიძლება იყოს საკმაოდ მტკივნეული და მნიშვნელოვან დისკომფორტს უქმნის ადამიანს.

ითვლება, რომ მუწუკების განვითარების ერთ-ერთი მთავარი მიზეზია თავისუფალი რადიკალების ორგანიზმზე ზემოქმედების შედეგად ჟანგვითი სტრესი. ანტიოქსიდანტური და ანთების საწინააღმდეგო თვისებების წყალობით, რძიანას კანს აშკარად აქვს სამკურნალო მოქმედება გამონაყარზე. კვლევის შედეგად დადგინდა, რომ ყოველდღიურად 210 მგ სილიმარინის მიღება 8 კვირის განმავლობაში ამცირებს აკნეს 53% -ით.

რძის ქერქის გამოყენების თავისებურებები: რძიანი ყველაზე ხშირად გამოიყენება საკვები დანამატების სახით. ამიტომ, აქტიური ინგრედიენტების შემცველობა შეიძლება განსხვავდებოდეს წარმოების მეთოდის მიხედვით. დღეისათვის არ არსებობს რძის ქერქის სტანდარტიზებული დოზა. მაგრამ, როგორც გამოცდილება გვიჩვენებს, ყველაზე მისაღებია დღეში 20-300 მგ რძის ქერქის გამოყენება.

რძიანი ეკლის ჩაი: შეგიძლიათ იგრძნოთ მისი სასარგებლო მოქმედება მისი ჩაის სახით გამოყენებით , რომელიც მწიფდება მცენარის თესლიდან და ფოთლებიდან.

თუ შესაძლებელია, თქვენს ბაღში ან აგარაკზე შეგიძლიათ ამ მცენარის მოყვანა და მისგან ჩაის მომზადება. თითოეული მცენარის თავი შეიცავს 190-მდე თესლს. მცენარეს აჭრიან თავს და აშრობენ. გამხმარი თესლი იღებენ თავიდან, ფქვავენ მას ყავის საფქვავში და მცენარის ფოთლებთან ერთად. სასარგებლო თვისებების უფრო დიდხანს შესანარჩუნებლად მცენარის თესლი და ფოთლები შეიძლება გაყინოთ და შემდგომ გამოიყენოთ.

რამდენად უსაფრთხოა რძიანას მიღება?
რძიანა განსაკუთრებით ფასდება მისი უვნებლობის გამო. მას პრაქტიკულად არ აქვს გვერდითი მოვლენები.ისინი არ წარმოადგენენ სერიოზულ საფრთხეს და ყველაზე ხშირად ჩნდება კუჭ-ნაწლავის დარღვევები, მსუბუქი საფაღარათო ეფექტით.

მაგრამ ზოგიერთ შემთხვევაში, განსაკუთრებული სიფრთხილეა საჭირო რძიანას მიღების დროს. ესენია: ალერგია: რძიანმა შეიძლება გამოიწვიოს ალერგიული რეაქცია იმ ადამიანებში, რომლებსაც აქვთ ალერგია Asteraceae ოჯახის მცენარეებზე.
დიაბეტი: შაქრიანი დიაბეტით დაავადებულ პაციენტებს სიფრთხილე უნდა გამოიჩინონ მკვეთრად გამოხატული ჰიპოგლიკემიური ეფექტის გამო, რათა თავიდან აიცილონ სისხლში შაქრის დონის მკვეთრი ვარდნა. გარკვეული ჰორმონმგრძნობიარე დაავადებები: რძის ძაფს შეიძლება ჰქონდეს ესტროგენული ეფექტი და გაუარესდეს პაციენტის მდგომარეობა ჰორმონმგრძნობიარე დაავადებებში, განსაკუთრებით ძუძუს კიბოს ზოგიერთ სახეობაში. შერჩეული მედიკამენტები: რძიანმა შეიძლება ურთიერთქმედება გარკვეულ მედიკამენტებთან, მაგალითად, ალერგიის სამკურნალო საშუალებებთან, დამამშვიდებელ საშუალებებთან და სისხლის გამაფხვიერებლებთან. ავთვისებიანი წარმონაქმნები: უნდა გვახსოვდეს, რომ რძის ქერქის ანტიოქსიდანტებს შეუძლია შეასუსტოს ქიმიოთერაპიის მოქმედება კიბოში, რაც ხელს უშლის კიბოს უჯრედების სიკვდილს. ამიტომ, სანამ დაიწყებთ რძის წევის მიღებას, უნდა მიმართოთ ექიმს.

რძის ქერქი დიეტური დანამატის სახით პრაქტიკულად უსაფრთხოა ღვიძლის მრავალი დაავადების, ავთვისებიანი სიმსივნეების, შაქრიანი დიაბეტის კომპლექსური თერაპიის დროს. ამასთან, ექიმები თვლიან, რომ საჭიროა დამატებითი გამოკვლევები ინფორმირებული რეკომენდაციების გასაცნობად და ამ საოცარი მცენარის სამკურნალო ეფექტის დასადასტურებლად.

თაფლი, ნიორი და ვაშლის ძმარი – სამკურნალო კომბინაცია ჰიპერტონიის წინააღმდეგ!

თაფლი, ნიორი და ვაშლის ძმარი - სამკურნალო კომბინაცია ჰიპერტონიის წინააღმდეგ!

არის შემთხვევები, როდესაც მედიკამენტები არ ეხმარება დაავადებების წინააღმდეგ ბრძოლაში ან მხოლოდ დროებით შვებას იძლევა. ასე რომ, თქვენ უნდა გამოიყენოთ ტრადიციული მედიცინის რეცეპტები. ერთ-ერთი მათგანი თაფლის, ნივრისა და ვაშლის ძმრის მშვენიერი ნარევია. განკურნების ზემოხსენებული საშუალებების გამოყენებით, არამარტო უნდა იმედოვნოთ მათი სასწაულებრივი ძალა, არამედ უნდა გჯეროდეთ ამის. მხოლოდ ამის შემდეგ დაავადება გაქრება სწრაფად და შეუქცევადად.
ამ კომბინაციის სამივე კომპონენტი (თაფლი, ვაშლის ძმარი და ყველასათვის კარგად ცნობილი ნიორი) ნატურალური პროდუქტებია. ისინი სასარგებლოა ადამიანის ორგანიზმისთვის ინდივიდუალურად მიღების შემთხვევაშიც კი. გარდა ამისა, ამ ნარევში ისინი წარმოადგენენ სასწაულ სასმელს, რომელსაც პანაცეა შეიძლება ეწოდოს!

ცოტა რამ ამ ინგრედიენტების შესახებ:
ნიორი არის ალიცინის მდიდარი წყარო, ძლიერი ანტიოქსიდანტი, რომელიც ხელს უშლის კიბოს და ანელებს დაბერების პროცესს. ვაშლის ძმარი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას და სასარგებლოა დიაბეტისა და სიმსუქნისთვის. თაფლს აქვს ანტიმიკრობული ფერმენტები, ვიტამინები და მინერალები.

მნიშვნელოვანია აღინიშნოს, რომ ეს საშუალება ასევე ამცირებს ქოლესტერინს და არტერიულ წნევას. ამისათვის დაგჭირდებათ ინგრედიენტების ასეთი დოზები:
10 კბილი ნიორი, 1 ჭიქა ვაშლის ძმარი, 1 ჭიქა ორგანული და არაპასტერიზებული თაფლი.

მომზადების მეთოდი:ნიორი გაასუფთავეთ კანისგან, გარეცხეთ და მოათავსეთ ბლენდერში. დაამატეთ ვაშლის ძმარი და თაფლი. დააბლენდერეთ ეს ყველაფერი დაახლოებით 60-90 წამის განმავლობაში. როდესაც დასრულდება დაბლენდერება გადმოასხით ქილაში და შედგით მაცივარში. მიიღეთ 2 სადილის კოვზი ცარიელ კუჭზე. თუ გემო არ მოგწონთ, შეგიძლიათ შეურიოთ თქვენს საყვარელ წვენს ან წყალს. თქვენ უნდა გამოიყენოთ ეს საშუალება 5 დღის განმავლობაში და შემდეგ გააკეთოთ ახალი.

ნიორი, თაფლისა და ვაშლის ძმრის ნაყენი ჰიპერტონიისთვის
ჰიპერტენზიის საწყის ეტაპზე მკურნალობა შესაძლებელია დადასტურებული საშუალებებით, რომელთაგან ერთ-ერთია ნივრის, თაფლის და ვაშლის ძმრის ნაყენი.
ჯანმრთელ ადამიანებსაც შეუძლიათ მიიღონ ეს ნაყენი, მათთვის ასეთი ელექსირი მშვენიერი აღმოჩენა იქნება, რომელიც ხელს უწყობს ინფექციების თავიდან აცილებას სხეულის დამცავი ფუნქციების გაძლიერების გზით.
მის დასამზადებლად უნდა იქონიოთ: ერთი ჭიქა (200 გრ) ვაშლის ძმარი (სასურველია თვითნაკეთი), ერთი ჭიქა(200გრ) მაისის თაფლი და რვა კბილი ნიორი.
მომზადების წესი: აურიეთ ნიორი, ვაშლის ძმარი და თაფლი მინის ჭურჭელში და შედგით მაცივარში. მიიღეთ ორი სუფრის კოვზი უბრალო წყალთან ერთად.
ძირითადი პირობა: სამკურნალო ელექსირის მიღების შემდეგ, ნუ ჭამთ 15 წუთს. შედეგებს მიიღებთ ძალიან სწრაფად - მეხუთე დღეს თავის ტკივილი შეწყდება, წნევა თანდათან ნორმალიზდება და თავბრუსხვევა გაქრება. დაკვირვებებმა აჩვენა, რომ ნიორი, თაფლი და ვაშლის ძმარი იმდენად ძლიერია, რომ მუდმივად მიღების შემთხვევაში, დაავადების თავიდან აცილება საერთოდ შეიძლება.

ეს მეთოდები დაგეხმარებათ შეინარჩუნოთ კუჭის ჯანმრთელობა!

ეს მეთოდები დაგეხმარებათ შეინარჩუნოთ კუჭის ჯანმრთელობა!

თუ ჯერ კიდევ არ იცით რა რთულია კუჭს ტკივილის ატანა ჩათვალეთ რომ ძალიან გაგიმართლათ. იმისთვის, რომ დიდხანს შეინარჩუნოთ ჯანმრთელი კუჭი და მთლიანად საჭმლის მომნელებელი ტრაქტი, კარგი იქნება თუ ამ რჩევებს გაითვალისწინებთ.

დალიეთ საკმარისი რაოდენობით წყალი
თქვენი სხეულისთვის წყლის მსგავსი არაფერია. თუ ძალიან ცოტა წყალს სვამთ, ეს ანელებს საჭმლის მომნელებელ სისტემას, პრობლემები ექმნება კუჭის მუშაობას. იმის გაგება, რომ თქვენ საკმარისი რაოდენობით იყებთ წყალს ძალიან ადვილია, ამას თქვენი შარდის ფერი გეტყვით. თუ ღია ფერისაა იგი ე.ი. საკმარისი რაოდენობით წყალს მიიღებთ მთელი დღის განმავლობაშ, მაგრამ თუ ის მუქი ფერისაა მაშინ გჭირდებათ კიდევ მეტი წყლის მიღება. კარგად დადგენილი წყლის რეჟიმი პირველი ნაბიჯია კუჭის გაწმენდისკენ. დარწმუნდით, რომ ყოველდღე სვამთ დაახლოებით 8-10 ჭიქა წყალს.

მიირთვით მეტი ბოსტნეული, ხილი და მთელი მარცვლეული.
ბოსტნეული, ხილი და მარცვლეული მდიდარია ბოჭკოვანი ნივთიერებებით. ბოჭკოვანი ნივთიერებები აუცილებელია თქვენი სხეულისთვის. ხილი, როგორიცაა მარწყვი, მანგო და ავოკადო, ასევე ჩირი, როგორიცაა ქიშმიში და ქლიავი, უზრუნველყოფს ორგანიზმში აუცილებელ ბოჭკოს და ხელს უწყობს კუჭის სისუფთავეს.

ნელა იკვებეთ: ნაჩქარევად ჭამამ ​​და ცუდად ღეჭვამ შეიძლება დიდი სტრესი მოუტანოს თქვენს კუჭს და საჭმლის მომნელებელ სისტემას, რადგან ასეთ დროს მას უფრო მეტად მოუწევს მუშაობა. ეს ხშირად იწვევს მუცლის ტკივილს და უარყოფითად მოქმედებს საჭმლის მომნელებელ სისტემაზე. ზედმიწევნით ღეჭვა ბევრად ამარტივებს საჭმლის მონელებას და შეგიძლიათ უფრო დიდი ხნით ისიამოვნოთ თქვენი საჭმლის გემოთი.

იკვებეთ გრაფიკით: ზოგიერთი ექიმი ამბობს, რომ რეგულარულად ჭამა დაგეხმარებათ GI ტრაქტის ჯანმრთელად შენარჩუნებაში. შეეცადეთ ყოველდღე ისაუზმოთ, ისადილოთ და ივახშმოთ ერთსა და იმავე დროს.

მოერიდეთ სწრაფი კვების პროდუქტებს: რაც უფრო მეტ გაჯერებულ ცხიმს მიირთმევთ, მით უფრო იძაბება თქვენი კუჭი. თქვენ უნდა შეეცადოთ ამოიღოთ ხმარებიდან ჰამბურგერი, ნამცხვრები, ჩიფსები, პიცა და დონატები, რომ თქვენი კუჭის ჯანმრთელობა შეინარჩუნოთ და კუჭის ტკივილები თავიდან აიცილოთ.

ჭამიდან 2 საათის განმავლობაში არ დაწვეთ: ბევრი ჩვენგანი ჭამის შემდგომ დასვენების მიზნით მიდის დასაძინებლად. ეს ანელებს საჭმლის მონელების პროცესს, რამაც შეიძლება შექმნას კუჭის პრობლემები. ეს მავნე ჩვევა ასევე ზრდის მჟავა რეფლუქსის რისკს.

რეგულარული იოგა / ვარჯიში: რეგულარული ვარჯიში ან იოგა ასტიმულირებს პერისტალტიკას, რითაც ამცირებს შეკრულობის რისკს. ისინი ასევე ხელს უწყობენ სხეულის კარგ ფორმაში შენარჩუნებას და წონის დაკლებას. იყავით აქტიურნი.

უარი თქვით ცუდ ჩვევებზე: ალკოჰოლმა, სიგარეტმა და ნარკოტიკების გამოყენებამ შეიძლება დაარღვიოს კუჭისა და საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობა, გამოიწვიოს წყლულები და გულძმარვა, რომ აღარაფერი ვთქვათ ჯანმრთელობის სხვა სერიოზულ პრობლემებზე.

დაკოპირება ისჯება კანონით ! !